Няма връзка между образуването на кръвни съсиреци и ваксината на

...
Няма връзка между образуването на кръвни съсиреци и ваксината на
Коментари Харесай

Pfizer иска да ваксинира и деца от 12 до 15 години

Няма връзка сред образуването на кръвни съсиреци и имунизацията на Johnson & Johnson. Това обявиха от Американската организация по надзор на храните и медикаментите. А зад Океана би трябвало да решат и дали да стартира имунизирането на деца с препарата на Pfizer.
Pfizer подаде до Американската администрация по храните и медикаментите искане за незабавна приложимост на имунизацията им за децата сред 12 и 15 години. Американската фармацевтична компания твърди, че препаратът им обезпечава 100% резултатност в тази възрастова група.
Очаква се производителят на ваксини да изиска същото и от други регулатори, в това число в Европа.
А след известията за мощни странични резултати при използването на имунизацията на Johnson & Johnson в Съединените щати, американският регулатори съобщи, че на този стадий не е открита връзка, само че изследванията не престават. Докато няма извънредно мнение темпът на имунизация ще се забави.
"Няма да можем да сложим толкоз доста дози на нюйоркчани, колкото бихме желали. Въпреки всички старания би трябвало да е ясно, че главният фактор е снабдяването с ваксини ", съобщи губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо.
В американския щат Северна Каролина преустановиха потреблението на препарата откакто при минимум 26 души са се показали странични реакции, измежду които и припадъци. А Европейската организация по медикаментите съобщи, че проверява сигнали за редки тромбози след използването на препарата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР