Няма внесено предложение в Общински съвет – Варна за преместване

...
Няма внесено предложение в Общински съвет – Варна за преместване
Коментари Харесай

Балабанов: Няма внесено предложение за преместването на Младежкия дом във Варна

Няма импортирано предложение в Общински съвет – Варна за пренасяне на Младежкия дом. Това съобщи ръководителят на локалния парламент Тодор Балабанов по време на днешното съвещание на ПК „ Младежки действия и спорт “.

Изказването му беше в отговор на подложен въпрос от Дарина Иванова, ръководител на неправителствена организация, която попита дали следва пренасяне на Младежкия дом в друга постройка.

„ Няма импортирано предложение в Общински съвет – Варна за каквото и да е разпоредително деяние със постройката на Младежкия дом. Официално предложение на кмета на община Варна няма, надлежно към днешна дата такава тематика не стои на дневен ред “, безапелационен бе Балабанов.

Във фокуса на съвещанието бе проектобюджетът на Община Варна за 2023 година в частта, касаеща стратегиите „ Спорт “, „ Младежки действия “, „ Спортно-туристическа активност “, както и програмата за предварителна защита и психосоциална рехабилитация.

Бюджетът на стратегия „ Спорт “ тази година е в размер на 2,53 млн. лв.. От тях 600 хиляди лв. са за материално стимулиране на спортните клубове, а други 660 хиляди лв. – за национални, интернационалните и други прояви. Средствата за финансово подкрепяне на тимове и школи, представляващи Община Варна, които се разпределят с решение на комисията по Наредбата за финансово подкрепяне на деянията по стратегия „ Спорт “, са 360 хиляди лв..

Днешното съвещание на комисията бе последното за мандат 2019-2023 година За този интервал са извършени общо 12 съвещания, напомни на сътрудниците си ръководителят на комисията Генадий Атанасов. Постъпилите преписки до ПК „ Младежки действия и спорт “ са 183, а изпратените писма до институции – 123.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР