Няма вечна власт, има възходи и падения, може да отидеш

...
Няма вечна власт, има възходи и падения, може да отидеш
Коментари Харесай

Сачева: Нищо не предполага да се подават оставки и да се влиза в спирала от протести

" Няма безконечна власт, има възходи и падения, може да отидеш и да се върнеш в политиката. " Това съобщи в предаването " Тази събота " по БТВ министърът на труда и обществената политика Деница Сачева. Тя разяснява антиправителствените митинги, като съобщи догатката си, че е допустимо да има корист с хората - " от тези, които ще дойдат след тях ". Сачева е безапелационна, че кабинетът няма да подаде оставка. " Имаме доста работа, която чака да бъде свършена. И би трябвало да се вслушаме в гласа и на тези, които не са на улицата. Ако подадем оставка какво вършат хората, които чакат да получат възнагражденията си във връзка труда, положен на първа линия против пандемията от ковид? Какво ще се случи със стартирането на образователната година? Как ще реагират хората, чиито телкови решения изтичат на 31.10.20 година, и в случай че има служебно държавно управление ще се забави издаването на нови и надлежно те няма да могат да вземат пенсиите си в точния момент? Нека да мислим за всички хора, чиито гласове не чуваме, и не са на улицата, само че имат потребност проблемите им да бъдат решени? ", сподели в ефир общественият министър.
Според нея това, че държавното управление няма да подаде оставка, ще повлияе негативно върху имиджа му, само че сега по-важно е да се свърши плануваната работа. " Ако някой схваща политиката като палатки и писане във Фейсбук, аз не я разбирам по този начин - разбирам я като дейности ", сподели Деница Сачева. Според нея, в случай че кабинетът подаде оставка и бъде назначено служебно държавно управление, през септември и октомври сюжетът ще е площади, изпълнени с гладни хора и с представители на потърпевши от рецесията бизнеси. " Нищо не допуска да се подават оставки и да се влиза в серпантина от митинги. Защото ще има други хора, които ще са недоволни от служебното държавно управление и те също ще стачкуват. Ако това желаеме, ще настъпи тежка обстановка, тъй като няма да има сигурност за никой от нас ", съобщи Сачева.
Тя разяснява собствен запис, в който тя се изрича остро против ГЕРБ преди години, като показва, че ръководството на партията се основава на боязън и репресии. Социалният министър съобщи, че " тези думи са казани в съответен мотив за съответен подтекст за хора, които към този момент не са част от ГЕРБ ". Тя отхвърли да уточни имена, само че и изрично не се отхвърли от думите си. Сачева заяви, че все още 8% е безработицата в България.
В умозаключение министърът на труда и обществената политика уточни, че в дома за възрастни хора в Русе ще бъде осъществена инспекция , защото личният състав се оплаква от неприятни условия на труд. Министерството е в подготвеност, в случай че се наложи част от хората да бъдат настанени в друга постройка и да се поемат разноските за това, за да се ограничи разпространяването на ковид вътре в институцията. Сачева увери, че сега там няма дефицит на личен състав. В дома работят 69 души, като 6-ма от тях са инфектирани и при положение на потребност, хора ще бъдат командировани на мястото.
ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗАПИСА ЩЕ ОТКРИЕТЕ ТУК: Излезе запис на Сачева, в който упреква ГЕРБ в рекет (ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР