Няма възможност да се пише нов план за възстановяване и

...
Няма възможност да се пише нов план за възстановяване и
Коментари Харесай

Калфин: Планът за възстановяване се използва за политически битки

Няма опция да се написа нов проект за възобновяване и резистентност. Най-разумно е да се внесе този, направен от ГЕРБ. По-късно идващото държавно управление може да внесе корекции. Това разяснява пред БНР Ивайло Калфин , изпълнителен шеф на Европейската фондация за възстановяване изискванията на живот и труд към Европейската комисия.
Той разясни, че подготовката на подобен проект лишава месеци и в случай че България стартира още веднъж, това значи нови съвещания, които ще лишават време, а следствията са, че страната ни ще има достъп до средствата от Европейския съюз по-късно.
„ Има доста рецензии, може би с съображение. Но няма опция да се написа нов проект. Или този, или непосредствен до този проект ще бъде импортиран. По-добре е да бъде импортиран, с цел да може България да има достъп до първите средства, които отпуска Европейският съюз “.
В предаването „ Неделя 150 “ Калфин още веднъж акцентира, че „ проектът дава опция, само че не замества националните държавни управления в решенията “.
 Георги Ганев: Голямата драма с Плана за възобновяване е, че сме сред бодил и глог Георги Ганев: Голямата драма с Плана за възобновяване е, че сме сред бодил и глог
Националният проект за възобновяване заседна в Народното събрание. След като не се състоя чуването на премиера по документа, в началото...
„ Това е голяма опция. Никога до момента Европейски Съюз не е генерирал толкоз средства отвън бюджета. България ще има достъп до 60 милиарда лв. през идващите няколко години. Голяма част от тези пари няма и да връщаме. Въпросът е не по какъв начин ще се похарчат тези средства, а къде желаеме да отиде страната ни през идващите 10 години и по какъв начин тези пари могат да ни оказват помощ. По този метод би трябвало да върви логиката, водеща би трябвало да е визията. Такова нещо аз обаче не виждам “.
По думите на Ивайло Калфин сега проектът се употребява за политически борби.
Той разяснява и политическата конюнктура у нас. Според него обстановката е предвидима, тъй като гласоподавателите са сложили сложна, само че не невъзможна задача - желаят нов вид ръководство:
„ Отиване на нови избори значи неуспех на политиците “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР