Няма възможна мярка, която не е взета във връзка с

...
Няма възможна мярка, която не е взета във връзка с
Коментари Харесай

Дончев: Единствената мярка, която не сме взели, е тотално унищожение на всички домашни прасета

Няма допустима мярка, която не е взета по отношение на африканската чума по свинете. Единствената мярка, която не е взета, само че е прилагана в други страни, е тотално заличаване на всички свине, които се отглеждат в домакински двор. Такава мярка не се утвърждава от обществото и все още не е на дневен ред. Това сподели вицепримиерът и ръководител на Централния епизоотичен съвет към Министерски съвет Томислав Дончев след срещата на министрите Десислава Танева, Нено Димов, Младен Маринов, ръководителя на Българската организация по сигурност на храните доктор Дамян Илиев, ръководителя на Българския ловно-рибарски съюз Васил Василев и специалисти при президента Румен Радев. По време на срещата те срещнаха президента с настоящата обстановка в страната и подхванатите ограничения в битка с Африканската чума, съобщи кореспондент на БГНЕС.
„ Запознахме президента с всички взети ограничения, всичко, което планираме да се случи през идващите дни и седмици. Това, което се прави, среща неговата поддръжка. Той смята, че дейностите ни са верни “, сподели Дончев.
Според него огромната заплаха се крие в това, че се всява съмнение във връзка с дейностите, които подхващат българските ветеринарни управляващи.
„ Когато някой обикаля и споделя,че няма чума, това е още един тласък хората, стопаните, кметовете на обитаемоте места да не ни спомагат. Имаме комични случаи – свине се крият от проверяващите в къщи и спални. В 20-километровата зона имаме случаи, когато нощем по горски пътеки и пътища се пробват да ги пренесат в прилежащото село. Така няма да стане. По този метод се придвижва болестта “, съобщи той и добави, че всички подхванати ограничения са верни и съответни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР