Няма варианти за кабинет, за премиер имаме 7 варианта, за

...
Няма варианти за кабинет, за премиер имаме 7 варианта, за
Коментари Харесай

Лидерът на СДС: Имаме 7 варианта за премиер

" Няма разновидности за кабинет, за министър председател имаме 7 разновидността, за министри - също. Има и политически лица, и специалисти. Създаването на държавно управление зависи от това дали ще е съдружно или ще е държавно управление на малцинството. Не съм оптимист за сформиране на държавно управление. В историята на България имаме единствено едно държавно управление, определено с третия мандат. Дано реализираме единодушие, само че не съм оптимист ".
 
Това съобщи ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов по NOVA NEWS. По думите му първо парламентарната група би трябвало да излъчи хората, които ще получат мандата. " Нека получим първо мандата, прекомерно рано е, той ще пристигна най-рано не идната, а по-следващата седмица ", сподели Христов.
 
За упреците, че ГЕРБ/СДС са партия на статуквото, той бе безапелационен: " Не одобрявам че сме партия на статуквото. Какви са партиите в Англия и в Америка с по 200-300-400-годишна история? Това са систематични партии, които стоят на терен и си носят кръста за това дали са управлявали добре или зле. 13 обединения бяха за малко в българския парламент и ги няма - завършиха. Да се твърди за партии, които са 30 година в Народното събрание, че са статукво, е неточно ".
 
Относно предложенията президентът да не управлява някои от службите за сигурност, Христов сподели, че имат Съюз на демократичните сили имат предложение за промени в Конституцията - президентът да не се избира директно от жителите. Сега има свръх натоварване на упования. Той има лимитирани пълномощия, само че за него са дали своят вот най-вече жители. За да се получи този баланс е добре да има смяна в Конституцията. Взаимният надзор не е неприятен, в случай че нямаме директно определен президент, нашата концепция е да имаме горна камара на Народното събрание. Тази роля я играе президента ", сподели Христов, визирайки опцията за налагане на несъгласие.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР