Няма вариант в конституцията – да се работи без министри.

...
Няма вариант в конституцията – да се работи без министри.
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Оставката на целия МС е най-добрата антикризисна мярка

„ Няма вид в конституцията – да се работи без министри. Структурата на Министерски съвет би трябвало да бъде гласувана. Но дано не изпреварваме събитията. Първо тези министри от Има Такъв Народ би трябвало да подадат оставки. Ние от Движение за права и свободи заявяваме, че и целият Министерски съвет би трябвало да подаде оставка. Това съгласно нас е на процедура най-хубавата антикризисна мярка – от всички, които са препоръчани до момента от Министерски съвет.

Нито един от проблемите в страната не е решен на този стадий. Напротив – със своите дейности държавното управление предизвиква повече рецесии. В момента сътвори и политическа рецесия “, съобщи тв предаването „ Офанзива ” зам.-председателят на Комисията по труда и обществената политика Хасан Адемов от Движение за права и свободи.

По думите му протичащото се сега е страховит удар по държавността.

„ Институциите в България са сложени пред съществено тестване. Поставена пред тестване е и бюджетната процедура. Не на последно място – вместо да приказват за политики – те извадиха кирливите ризи и започнаха да се замерят, и то на тематика корупция ”, уточни той.

„ Именно нулевата приемливост към корупцията беше главното мото на тяхното идване на власт, а се оказа, че точно корупцията разделя обособените обединения в ръководещата коалиция. Вместо да ги разделят идеологически проблеми по обособените политики – оказа се, че корупцията е в основата на техните проблеми ”, безапелационен е той.

„ Агонията най-вероятно ще докара до избори. Защото четворната коалиция не се оправи с нито един проблем, с нито едно предизвикателство, таман противоположното. Разводът, който осъществиха единствено в границите на 6 месеца, е индикативен за това, че те не са готови за властта. Нямат и нужната съдружна просвета, нито експертизата, с цел да могат да отговорят на провокациите ”, акцентира той в отговор на въпрос дали мъката в тройната коалиция ще продължи, или ще се стигне до нови избори./ Tribune
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР