Няма вариант, при който след 20 години да няма пари

...
Няма вариант, при който след 20 години да няма пари
Коментари Харесай

Социалният министър: Няма вариант, при който след 20 години да няма пари за пенсии

Няма вид, при който след 20 години да няма пари за пенсии. Говоря за интервала 2037 - 2040 година. Това сочат всички прогнози. До 2040 година нещата са добре и се стабилизират. След това би трябвало да има промени. Демографската обстановка е неприятна, а прогнозите са още по-неприятни. Повече от половината от българското население е над 43 години. Населението в работоспособна възраст се свива, а това в пенсионна възраст се усилва. През последните години над 1 млн. българи в трудоспособна възраст са напуснали страната.

Това сподели в утринния блок на БТВ министърът на труда и обществената политика Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила. "Държавната пенсионна система е от "Бисмарков " вид. Това е взаимност сред поколенията. Работещите в този момент заплащат пенсиите на нашите родители, а тези, които в този момент навлизат на трудовия пазар ще заплащат нашите пенсии. Основният приоритет на държавното управление е образованието. Усилията са ориентирани към обгръщане на цялото българското население и най-много ромите. Безспорно е, че максимален проблем е неналичието на квалифицирана работна ръка. До огромна степен е правилно, че единствено, който го мързи, не работи. Безработицата понижава. Сега се търсят хора за работа, а не работа за хората ", даде образец министърът.

"Резерв на пазара на труда са майките. Нашата цел е те да не губят своите трудови привички. Стартира концепцията за по-ранно връщане на работа на майките и приемането на 50% от парите за майчинство. Първите резултати са обнадеждаващи. Близо 300 майки са се възползвали от този план. Друг запас са българите в чужбина ", разкри Бисер Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР