Няма установени случаи на заразени с короновирус от медицинския персонал

...
Няма установени случаи на заразени с короновирус от медицинския персонал
Коментари Харесай

Втори месец във видинската болница няма заразени с COVID-19 медицински лица

Няма открити случаи на инфектирани с короновирус от медицинския личен състав на видинската болница от средата на май, заяви на конференция доктор Ивета Найденова, пълномощник на МБАЛ "Св.Петка ". На срещата участваха и регионалният шеф Момчил Станков, кметът на града Цветан Ценков и доктор Владислав Владински, шеф на РЗИ.
До момента дейните случаи на инфектирани с ковид в област Видин са 7. От тях 2-ма са настанени в болничното заведение в Лом, 2-ма са във видинската болница и 3-ма са на домашно лекуване, заяви доктор Владински.
Областна администрация има направен екшън проект за ограниченията, които предстоят да бъдат въведени от началото на новата образователна година. Намаляването на инфектираните в региона се дължи на съвършено свършената работа от РЗИ Видин и навременно въведените ограничения за ограничение разпространяването на болестта, заяви Момчил Станков.
Кметът на Видин Цветан Ценков уточни, че от началото на идващия месец от община Видин ще усилят броя на медицинските лица, които ще подкрепят болничното заведение във Видин в битката против COVID-19.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР