Няма успешна превенция без предварително да се правят тренировки, учения

...
Няма успешна превенция без предварително да се правят тренировки, учения
Коментари Харесай

Адм. Ефтимов наблюдава учението на Столична община за защита при бедствия Сила 23“

„ Няма сполучлива предварителна защита без авансово да се вършат тренировки, учения и да се отработва взаимоотношение “. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов през днешния ден на учението на Столична община за отбрана при бедствия „ Сила 23 “, което се организира на територията на столичния регион „ Люлин “ при съблюдаване на всички правила за сигурност.

Началникът на защитата акцентира значимостта на предварителната защита при реакцията и преодоляването на следствията от спешни обстановки. Според него не би трябвало да се отработват избрани мероприятия едвам след възникването на обещано събитие, а в противен случай – надалеч преди този момент. „ Нито една конструкция не може да се оправи сама в такива обстановки “, безапелационен бе адмирал Ефтимов и още веднъж означи нуждата от взаимоотношение и взаимни тренировки сред държавните органи. Като образец той уточни, че всички институции в страната са основали предпоставки да бъдат сполучливи при помощта след земетресенията в прилежаща Турция. Той напомни, че през октомври 2022 година Българската войска е подкрепила присъединяване на модул от Столична община за търсене и избавяне в градска среда в учението „ BALANCE – Мащабно ръководство на земетресенията на Западните Балкани посредством взаимни действия по трансгранично съдействие “ в Черна гора.

Министерството на защитата се включи с персонален състав и техника от 38-ми батальон за нуклеарна, химическа, биологическа отбрана и екология (ЯХБЗиЕ) – Мусачево от състава на Сухопътните войски. Военнослужещи с два специфични автомобила отработиха задания по нуклеарна, химическа и биологическа отбрана. На неподвижен екран бяха показани отбранителни артикули за радиационно и химическо разузнаване. В учението се включиха и специалисти по реагиране при бедствия от Щаба на защитата, два медицински екипа с реанимобили от Военномедицинска академия за подкрепяне на активността на Министерството на здравеопазването, както и Служба „ Военна полиция “.

Демонстрациите на взаимни дейности следиха кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, шефът на ГДПБЗН основен комисар Александър Джартов и представители на други държавни структури.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР