Няма условия, при които Манфред Вебер трябва да стане председател

...
Няма условия, при които Манфред Вебер трябва да стане председател
Коментари Харесай

Португалия: Няма условия Манфред Вебер да е новият лидер на ЕК

" Няма условия ", при които Манфред Вебер би трябвало да стане ръководител на Европейската комисия, разгласи министър председателят на Португалия Антониу Коща, представен от " Политико ".

Има " съвсем безусловно отменяне " на кандидатурата на Европейската национална партия в Европейския съвет, и в Европейския парламент германците " пораждат...враждебност ", сподели той в изявление за Sic Notícias.
 Управляващите социалисти в Португалия спечелили на евроизборите
Управляващите социалисти в Португалия спечелили на евроизборите

Дясноцентристката Социалдемократическа партия се чака да завоюва 21,8-25,8 %

Интервюто е извършено в понеделник вечерта, малко откакто Коща организира конферентен диалог с испанския министър председател Педро Санчес, холандския министър председател Марк Рюте и белгийския водач Шарл Мишел.

Тази вечер на работна вечеря в Брюксел евролидерите ще стартират разискванията за претендентите за топ позициите в Европейски Съюз.
 Евроизборите завършиха, стартира борбата за топ позициите в Европейски Съюз
Евроизборите завършиха, стартира борбата за топ позициите в Европейски Съюз

28-те държавни глави и държавни ръководители ще се срещнат в Брюксел във вторник

Коща, който упорства за по-голяма " прогресивна коалиция " от СИРИЗА в Гърция до " Република, напред! " на Еманюел Макрон, също приказва за претендента за ръководител на Европейската комисия на социалистите Франс Тимерманс.

Холандецът " има няколко качества, които му оказват помощ да бъде претендент на консенсуса ", сподели португалският водач и добави, че Тимерманс има положителни връзки с другите политически фамилии.

Запитан да разяснява триумфа на Зелените на евроизборите, Коща означи: " В рамките на работата на Парламента Зелените ще имат доста значима роля , само че не и в Съвета, защото ги няма ".

Социалистическата партия на Коща завоюва евроизборите в Португалия с 33,4% поддръжка - за първи път от две десетилетия ръководещата партия печели евроизборите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР