Няма условия, които поставя Лукойл, има технологични проблеми, които трябва

...
Няма условия, които поставя Лукойл, има технологични проблеми, които трябва
Коментари Харесай

Таско Ерменков: "Лукойл" не прави напук на България, технологията е такава

Няма условия, които слага " Лукойл ", има софтуерни проблеми, които би трябвало да бъдат решавани. Те не вършат на инат на България, просто технологията е такава за жалост. Това съобщи пред bTV членът на управлението на Българска социалистическа партия Таско Ерменков по тематиката изпълними ли са изискванията на „ Лукойл “, с цел да трансферира собствеността си у нас.

Той цитира заместник-министърката на финансите, която разгласи, че износът на артикули не е неразрешен.

" Ако се забрани износът на такива артикули, нито един аероплан в България няма да излети. Изправени сме пред един елементарен избор - или ще се допусне износът на артикули на крекинга от съветски петрол в Нефтохим, с цел да може той да работи и да заплаща налозите, или в случай че бъде неразрешен този експорт, стои рискът от това, че " Лукойл " няма да може да работи ", добави той.

Ерменков посочи, че в Европа усилват вноса си на уралс петрол, а цените на горивата там са много по-високи от тези у нас.

" Ние би трябвало да решим кое дава отговор на националния интерес на България, на хората и на стопанската система. Защото цената на горивата въздейства върху целия стопански цикъл ", сподели още той, цитирн от " 24 часа ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР