Няма уникален фактор, който да поставя България сред челните места

...
Няма уникален фактор, който да поставя България сред челните места
Коментари Харесай

Гледайте на живо в Dir.bg: Какво показва анализът на здравното обслужване при пандемията

Няма неповторим фактор, който да слага България измежду челните места по брой инфектирани с ковид, само че има комплекс от фактори. Това съобщи на брифинг в Министерство на здравеопазването доцент доктор Христо Хинков - шеф на Националния център по публично здраве и разбори, който показа разбора на здравното обслужване на популацията в изискванията на пандемия.

В края на май доктор Кацаров разпореди на Националния център по публично здраве и разбори (НЦОЗА) да извърши разбор на дейностите, свързани със здравното обслужване в интервала от 1 март 2020 година до 31 май 2021 година, в подтекста на епидемията, породена от SARS-CoV-2.

По думите на доцент Хинков България е на 21-во място по заболеваемост от ковид и страната стои релативно добре, само че във връзка с смъртността страната ни е на трето място .

28 % от приетите в болница през проучвания интервал са били с ковид. Липсва обаче противоположна връзка сред Центровете за незабавна здравна помощ и лечебните заведения. Тоест влиза пациентът в лечебното заведение и по-късно сред Спешна помощ и болничното заведение няма никаква връзка какво се случва с този човек, добави шефът на НЦОЗА.

Според него, броят на инфектираните медици е бил " стряскащо висок ".

В същото време за проучваните 14 месеца се регистрира внезапно понижаване на профилактичните и вторични прегледи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР