Няма тема за оставката на Борисов, но всички варианти са

...
Няма тема за оставката на Борисов, но всички варианти са
Коментари Харесай

Деница Сачева: Няма тема за оставката на Борисов, нито един от правителството не е призовавал за кръв

Няма тематика за оставката на Борисов, само че всички разновидности са вероятни, тъй като обстановката е извънредно динамична. Пред нас стоят значими задания и първата е отвореният спор за промени в Конституцията и тематиките, свързани с върховенството на закона, изборния кодекс, актуализацията на бюджета и приемането на бюджета за идната година, уточни в предаването " Тази събота и неделя " по bTV министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

" Темата за върховенството на закона няма да бъде решена с митинги, а с разговор сред всички партии. Това е тематика, по която има потребност от общо национално единодушие ", сподели още тя.

" Не бих определила митингите като " революция ", няма идеология. Това е форма на цивилен митинг. Това което ме тревожи, е ескалацията на омразата - хората не смеят да си кажат " Добър ден " ", разяснява още Сачева.

Според нея тази ескалация ще бележи бъдещето политическо развиване на страната. " Онези водачи, които не я стопират, по-късно няма да могат да посадят нищо върху тази почва. На първо място това са " Отровното трио ", на второ място е президента. Не се търси разговор, а тъкмо противоположното ", съобщи общественият министър.

Според Сачева нито един представител на българското държавно управление и на ръководещата партия няма никакъв интерес и в никакъв случай не е призовавал за кръв на митингите.

" Защо му е на държавното управление да провежда това? Това са възмутителни спекулации. Как вършим по този начин, че да има дейни провокации, къде са доказателствата за това? ", попита тя.

Търпим негативи от обстановката, само че все пак се опитваме да вършим всичко допустимо за деескалация на напрежението, безапелационна беше Деница Сачева.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР