Няма технически проблем поръчаните от държавата медицински хеликоптери да бъдат

...
Няма технически проблем поръчаните от държавата медицински хеликоптери да бъдат
Коментари Харесай

Емил Нешев: Няма проблем поръчаните от държавата хеликоптери да бъдат използвани за мисии в планината

Няма механически проблем поръчаните от страната медицински хеликоптери да бъдат употребявани за задачи в планината. Това съобщи в " Денят стартира " шефът на Планинската избавителна работа Емил Нешев.

По думите му 11 такива машини се употребяват за планинско избавяне в Швейцария, където става въпрос за доста по-големи височини.

Темата излезе на дневен ред, откакто през вчерашния ден още веднъж в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия здравният министър проф. Христо Хинков съобщи, че е допустимо поръчаните хеликоптери за незабавна помощ от въздуха да не могат да се употребяват при избавяне на потърпевши в планината.

" 2022 година в Европейски Съюз посредством регламентите, които излизат от Европейската организация по сигурност на полетите, които регламентират изобщо тази активност - въздушното избавяне, е приобщено въздушното избавяне към задачите на ХЕМС. 2024 година то ще бъде реалност и ще бъде наложително за всички европейски страни. В това отношение изобщо не може да разясняваме тематиката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР