Няма теч на лични данни от регистър БУЛСТАТ и не

...
Няма теч на лични данни от регистър БУЛСТАТ и не
Коментари Харесай

Министрите Надежда Йорданова и Божидар Божанов : Няма теч на данни от БУЛСТАТ

Няма теч на персонални данни от указател БУЛСТАТ и не е имало, обявиха министърът на правораздаването Надежда Йорданова и Божидар Божанов, министър на електронното ръководство, на брифинг през днешния ден в Министерството на правораздаването.

 Изтекоха данните на 300 000 българи от БУЛСТАТ Виж още

Към сегашния миг в регистъра са забележими непрекъснатите адреси на самоосигуряващите се лица и това е в осъществяване на закона, който работи от 2005 година, т.е. в тази си част БУЛСТАТ демонстрира данни, които подхождат на условията на закона, посочи министър Йорданова. Тя заяви, че броят на самоосигуряващите се лица у нас е към 350 хиляди Ние сме създали разбор на това събитие, преценяме, че това не е положително решение на закона и приготвяме законодателно изменение, с цел да се промени тази процедура, която е от 2005 година насам, сподели тя. Предвиждаме всички данни, които имат темперамент на персонални и несъответстват на указател БУЛСТАТ - да не бъдат във забележимата част, а единствено за служебни информации ", сподели Йорданова.

Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов посочи, че и от техническа, и от правна позиция - теч не е имало. Той съобщи, че е изследван трафикът към регистъра за зловредно въздействие.

Както от правна, по този начин и от техническа позиция теч не е имало, няма и риск за подобен, безапелационен бе и министърът на електронното ръководство. Анализиран е и трафикът към регистъра, с цел да се види има ли скупчване или необикновена интензивност.

" Системата, като се изключи че работи в сходство със закона, съблюдава и положителните практики за осведомителна сигурност. Наистина приготвяме законодателно изменение, защото въпреки и системата да работи в сходство на закона, той предстои на възстановяване ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР