Няма теч на данни от регистър БУЛСТАТ и не е

...
Няма теч на данни от регистър БУЛСТАТ и не е
Коментари Харесай

Няма теч на данни от БУЛСТАТ, `изтеклите` адреси са видими от 2005 г. |

Няма теч на данни от указател БУЛСТАТ и не е имало.

Това оповестиха на ексклузивен брифинг през днешния ден министрите на правораздаването Надежда Йорданова и на електронното ръководство Божидар Божанов.

" Въпреки изказванията, които бяха изведени в медиите, ние заявяваме, че теч на персонални данни от указател БУЛСТАТ няма и не е имало ", съобщи Йорданова.

Данните, за които бе обявено, че са " изтекли ", в действителност са забележими от 2005 година и това е в осъществяване на закон.

" Към сегашния миг в указател БУЛСТАТ са забележими непрекъснатите адреси на самоосигуряващите се лица и това е в осъществяване на закон, който работи от 2005 година, тъй че в тази си част БУЛСТАТ демонстрира данни, които подхождат на условията на закона - обясни Йорданова. - Ние сме създали разбор на това събитие. Преценяваме, че това не е положително решение на закона, защото не е съразмерно по отношение на задачата, която преследва указател БУЛСТАТ и в незабавен порядък приготвяме законодателни промени, с цел да се промени тази процедура, която е от 2005 година насам. "

" От юридическа позиция теч няма и не е имало " - удостовери на собствен ред и Божанов.

" Анализирахме и трафика към регистъра - дали има непотребен трафик към дефинира физически лица. Няма подобен, няма риск за теч на данните. Законът предстои на възстановяване и това са идващите стъпки, които ще предприемем ", сподели още той.

По-рано през днешния ден БНР заяви за теч на персоналните данни на над 300 хиляди българи от указател БУЛСТАТ, които включвали непрекъснати адреси, имейли, номера на мобилни телефони и ЕГН.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР