Няма тайнственост, има логично поведение. Човек трябва да дава интервюта,

...
Няма тайнственост, има логично поведение. Човек трябва да дава интервюта,
Коментари Харесай

Слави Трифонов пред БНР в първото си интервю като депутат

" Няма загадъчност, има разумно държание. Човек би трябвало да дава изявленията, когато има какво да каже. Свободата на словото не е да си на 112 място, а да усещаш свободата да правиш това, което ти повеляват моралът, логиката, интелектът. В България голяма част от медиите не са свободни “.

Това сподели в изявление пред БНР водачът на " ИТН “ Слави Трифонов в отговор на въпрос за какво се дистанцира от медийни изяви.

" Начинът на изложение е в интернет, тъй като там си изцяло свободен. Това е въпрос на избор “.

Когато, тогава. Това е отговорът на Трифонов на въпроса дали ще бъде министър председател, в случай че " ИТН " завоюва изборите.

" Не съм тръгнал да се занимавам с този политически план, тъй като съм имал невероятното предпочитание да стана политик. Аз съм тръгнал да върша това, тъй като цялата политическа система отхвърли да признае мнението на 3,5 млн. българи, които са дали своят вот на легален референдум. Искам това нещо, което е разумно, морално и законно, да бъде наложено “, добави той в предаването " Политически НЕкоректно “.

Слави Трифонов е безапелационен, че това, което партия ГЕРБ е направила, би трябвало да бъде изчегъртано с всички законови средства.

" Това нещо ще се махне, тъй като това е разумният естествен път на една естествена страна член на Европейския съюз. Суверенът взема решение. В Народното събрание би трябвало да има хора, които да съставляват цвета на нацията. Да бъдат уважавани, да се държат почтено, да бъдат кардинални. Не може в Народното събрание един народен представител да назовава зам.-председателя " гном “ (бел. ред. - репликата „ Ей, гном, не се ядосвай, че отново ще получиш инсулт “ е отправена от Лъчезар Иванов от ГЕРБ към ген. Атанас Атанасов) “.

По думите му Българска социалистическа партия е " най-слабата беззъба съпротива от 30 години насам “.

" Ляво - дясно от дълго време се е размило. Съвременният свят е друг. За мен държанието на " ИТН " е практично. Но не като ползи на самата партия, а практично в ползите на суверена “.

Трифонов акцентира, че съответните случаи дефинират насоката на " ИТН ", дали е лява, или дясна партия.

Във връзка с външната политика на страната ни той съобщи:

" България постоянно ще бъде обвързвана прочувствено с Русия поради жертвата, която е направила за нас. Сега обстановката е друга. Правилен беше ходът преди години на българския суверен да стане член на Европа и на НАТО, по тази причина би трябвало да сме лоялни сътрудници на тези две организации. Най-после да има едно отношение, в което няма два крайници - единият стъпил на едно място, другият на друго място. Когато един сътрудник е предсказуем, ще можеш да му имаш доверие. Трябва да си кардинален, пореден, предан “.

Слави Трифонов е безапелационен, че би трябвало да се обграждаш със мощни хора с качества, а не с такива, които те слушат покорно:

" Историята го демонстрира. Умен човек събира към себе си мощни и кадърни хора, а не такива, които го слушат и вършат каквото той споделя. Така постоянно ще стигне до провал. Имам щастието да поддържам връзка с хора, с които гледаме в една посока. Не взимам независими решения, диря препоръки, отзиви “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР