Няма такава държава - името на партията, избрано от Слави

...
Няма такава държава - името на партията, избрано от Слави
Коментари Харесай

Слави удари на камък, не може да регистрира партията си

" Няма такава страна " - името на партията, определено от Слави Трифонов, опонира на условията за регистрация в Закона за политическите партии.

Това съобщи за „ България през днешния ден “ дългогодишният правист и някогашен ръководител на Народното събрание и министър председател проф. Огнян Герджиков. „ С това наименование може и да не издържи пред съда, съгласно мен ще има компликации при регистрацията на групировка с името „ Няма такава страна “, тъй като то единствено по себе си приказва за антидържавност “, коментира проф. Герджиков.

Слави анонсира раждането на партийната си упоритост в последното си шоу на 31-ви август.Той слезе от екран със заканата да стане политически водач.

„ Казах, че като политическата класа не желае да ни гледа извън – ще ни гледа от вътрешната страна. Затова сътворяваме политически план, който по легален метод всички решения от референдума ще ги трансформира в закон “, анонсира Слави, написа „ България през днешния ден “.

Името на групировката му „ Няма такава страна “ обаче мъчно ще мине през регистрацията на съда, защото съгласно закона не може в името на политическа мощ да се съдържа антидържавна теза. Заглавието на групировката, определено от Слави, влиза в несъгласия на условията на закона. Според него не се позволява образуването на политическа мощ, в случай че в тезите, името и устава й има „ активност, ориентирана срещу суверенитета и териториалната целокупност на страната “.

Според адвокати, поради определеното име, партията на Трифонов е мъртва в зародиш, защото тълкувателно „ Няма такава страна “ анулира съществуването на България. Мнозина го преглеждат и като несъгласие даже с конституцията. Ще може ли Трифонов да записва партията си с това име, следва да забележим скоро.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР