Няма стратегически път към победатаАко руските военни успеят да проучат

...
Няма стратегически път към победатаАко руските военни успеят да проучат
Коментари Харесай

The National Interest: Проучването на останките от F-16 от руската армия ще представлява заплаха за НАТО

Няма стратегически път към успеха
Ако съветските военни съумеят да проучат останките от свалени изтребители F-16, които бяха предадени на украинците, това може да съставлява опасност за сигурността на Северноатлантическия алианс. Това написа в публикация за някогашният чиновник на Конгреса на Съединени американски щати, геополитическият анализатор Брандън Уайчерт.

Според него F-16, несъмнено, към този момент са остарели, само че се модернизират благодарение на обновени технологии на съюза, с цел да извършват своите задачи.

„ Ако тези самолети бъдат унищожени, руснаците евентуално ще изземат останките на някои от тях и ще научат всички софтуерни секрети, които НАТО конфигурира в остарели самолети, с цел да ги направи по-ефективни в борба “, предизвести специалистът.

Придобиването от Украйна на няколко по-стари изтребители F-16 надали ще промени траекторията на войната против Русия. Ограниченото образование на украинските водачи на тези съвременни самолети и дребният брой обещани реактивни самолети вършат тяхната успеваемост под въпрос.

Точно както с танковете, които НАТО даде на Украйна, F-16 ще бъдат посрещнати с доста фанфари и по-късно ще бъдат систематично унищожени. Украинската войска не е добре подготвена да употребява американски F-16 в борба. Освен това украинските стратези евентуално няма да знаят по какъв начин да ги употребяват дейно.

Тъй като украинците не са добре осведомени с F-16, тяхната тактичност ще бъде двуизмерна. На Украйна няма да й липсват съществени знания за ръководство на самолетите, което ще бъде проблематично, в случай че всички те бъдат свалени – а те ще го създадат, написа още анализаторът.

Украйна желае да употребява своите F-16 като въздушно прикритие на танкове. Например, украинците са изгубили необикновен брой от главните бойни танкове M1 Abrams (MBT), които са получили от Съединените щати, частично тъй като са ги употребявали без въздушно прикритие. Abrams са основани да работят взаимно с въздушните сили, а не настрана.

Независимо от приемането на F-16, американците дават обещание шепа от тях, до момента в който руснаците хвърлят цялата си войска в борбата. Въпросните F-16 няма да устоят доста дълго, изключително откакто се пилотират от украинци, които нямат нужната подготовка и опит.

Проблемът, пред който е изправена Украйна, не е, че те се нуждаят от въздушно прикритие за танкове и имат потребност от въздушна мощност, с цел да утвърдят владичество в небето. И Украйна, и Русия не престават войната на висока цена, когато няма стратегически път към успеха. Киев би трябвало да спре да си губи времето в опити да ескалира изхода си от този спор.

Няма стратегически път към успеха. Няколко F-16 ще бъдат повече проблеми, в сравнение с си костват ”, добавя в публикацията си специалистът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР