Няма становище, което да доведе до уволнението на Александър Морфов.

...
Няма становище, което да доведе до уволнението на Александър Морфов.
Коментари Харесай

Найден Тодоров: Уволнението на Морфов е казус за българския съд

" Няма мнение, което да докара до уволнението на Александър Морфов. Това беше един вътрешен проблем, който стартира с един артистичен митинг на Морфов и се разрасна лавинообразно. Това не е проблем на Министерството на културата, а на българския съд ", това съобщи служебният министър на културата Найден Тодоров пред Българска национална телевизия.
Прочетете още
Министърът на културата съобщи, че политиката няма място в Народния спектакъл.

" Проблем за мен е това, което се случва в Разград. Един от най-старите оркестри в България сега е със опасност за съществуването си, а тази тематика като че ли не съществува ", разяснява той.

" Не мисля, че в миналото му е било елементарно на министъра на културата. Винаги, когато приказваме за просвета, приказваме за дефицит на пари. Никога не е ставало дума за културни политики и за това по какъв начин ще се развива културата в България ", счита Тодоров.

Найден Тодоров съобщи, че хроничното недофинансиране е проблем в културата от 90-те години насам, само че по-голям проблем е неправилното финансиране.

" Смисълът на страната е да работи за обществото. Политиките на страните в Европа са такива - културата работи за израстването на обществото ", сподели той.

" Откакто се помня обвиняването към всички шефове на театри е, че заплатите са ниски. Сега имаме нов тип обвинявания, че заплатите са високи. За всички хора на изкуството е добре заплащането да е почтено. Заплатите в културния бранш, да сме почтени, са в областта на комичното ", разяснява Тодоров нарастването на заплатите в сферата.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР