Няма спор, работата във всеки бранш често създава впечатление за

...
Няма спор, работата във всеки бранш често създава впечатление за
Коментари Харесай

6 мита за кариерата в рекламата

Няма спор, работата във всеки отрасъл постоянно основава усещане за нещо, което в действителност не е. Това се отнася и за бизнеса с правене на акции.

Авторите в About.Advertising описват за шестте мита, които съгласно тях постоянно витаят в главата на хората, когато си мислят за кариера в рекламата.

Мит 1. Рекламата е неетична и недостойна специалност, която се занимава с това да подвежда хората.

Няма такова нещо, макар че за жал мнозина са на това мнение. Най-малкото няма организация, която да желае да продаде един артикул, като навреди на репутацията на производителя – неин клиент, създавайки материали с лъжливо обръщение.

Мит 2. Всеки в рекламата прави огромни пари.

Вярно, вършат се пари, само че това са избрани хора, които са малцина. Повечето заработват естествени и даже относително дребни заплати.

Мит 3. Там е в действителност доста мъчно да започнеш работа.

Не е правилно.   Стига да искаш, постоянно има благоприятни условия и постоянно можеш да си намериш опрощение.

Мит 4. Да работиш в рекламата е същото, като да работиш във връзките с обществеността.

И това не е правилно. Въпреки че вървят ръка за ръка, това са две напълно разнообразни занимания. Можете да употребявате уменията си от пира, с цел да започнете работа в рекламата, само че отново ще ви е належащо дълготрайно образование.

Мит 5.  Там най-сетне всеки може да покаже всичките свои невероятни хрумвания и да ги впрегне в приложимост.

Не е напълно по този начин, тъй като доста от клиентите избират да се намесват в наличието на акциите и наблюдават процеса на правенето им. Случва се някои от " великите " хрумвания да не им харесат.

Мит 6. Това е звездна, славна, изпълнена със занимания кариера. Всеки ден е като ден на плажа.

Така си мислят феновете на известните тв филми и сериали, които наблюдават живота на героите в тях. И в действителност е по този начин, единствено че единствено в живота на филмовите герои. Реално става въпрос за доста, тежък, изтощителен труд с изключителни периоди, висок стрес, разнородни персонални опити за релакс и честа работа в дребните часове и през уикендите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР