Няма смисъл Европейският съюз да се разширява още, ако не

...
Няма смисъл Европейският съюз да се разширява още, ако не
Коментари Харесай

Макрон не иска ЕС да бърза с разширяването

Няма смисъл Европейският съюз да се уголемява още, в случай че не се е справил с досегашните си проблеми - това обръщение насочи френският президент Еманюел Макрон на срещата на върха на Европейски Съюз и Западните Балкани в София през днешния ден. Той уточни, че е мъчно да се реализира единодушие и да се работи бързо при рецесии даже в този момент, когато съюзът има 28 членки.

Не имам вяра в процеса, при който започваме договаряния, те не престават 10 години и не намираме решение. Бих желал по-силна връзка с всички страни, които подхващат смели промени, сподели Макрон. Той даде образец с Турция, чиито избори осуетяват напредъка на договарянията за присъединение.

Сещата на върха сред Европейски Съюз и Западните Балкани бе първата в този формат от 15 години насам. На нея водачите на съюза дадоха обещание още да засилят оперативното съдействие в битката с тероризма и проведената престъпност, да поддържат социално-икономическото развиване, изключително на младежите и да усилят свързаността.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (234)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР