Няма смисъл да изразяваме солидарност за това, че заблудена, без

...
Няма смисъл да изразяваме солидарност за това, че заблудена, без
Коментари Харесай

Костадинов: Когато къщата в Горна баня беше бомбардирана, не получихме извинение

„ Няма смисъл да показваме взаимност за това, че заблудена, без значение дали съветска или украинска, ракета е блъснала трактор в Полша. Както и на нас не ни беше изразена взаимност, когато къщата в Горна баня беше бомбардирана. Не взаимност, опрощение не получихме тогава.Това сподели пред публицисти ръководителят на Парламентарната група на „ Възраждане “ Костадин Костадинов в коридорите на Народното събрание.

Попитан дали има опасности за България той съобщи, “до момента, в който военните дейности не се приближат към Дунавската делта и руснаците не стартират дейни дейности за преодоляване на остатъчното украинско Черноморие, такива опасности няма да има. “

Костадинов разяснява, че такива опасности за нас ще бъдат минимални, тъй като даже военните дейности да стигнат региона на делтата, оттова до българската граница има още 180 км. „ По-голям е рискът за Румъния “, добави депутатът.

По думите му е било въпрос на време да се случи случаят в Полша. „ Случва се постоянно, когато има такива военни спорове, случи се и в България, когато беше войната в Югославия “, уточни Костадинов.

Той разяснява, че не е нещо изненадващо и остава единствено да се разбере дали ракетата е изстреляна от съветските или от украинските въоръжени сили.

Според водача на „ Възраждане “ вероятността ракетата да е заблудена е 99 %. Той счита, че в другия един % остава възможност украинците или руснаците преднамерено да са изстреляли ракета, с цел да бомбардират полския трактор, което, по думите му, е по-скоро необикновено.

По-ранодържавният глава Румен Радев дефинира случая като „ недопустим “.„ Необходимо е неотложно изясняване на този рисков случай и предприемане на съответни ограничения. Всеки ден на тази война унищожава бъдещето на Европа и света “, безапелационен е президентът.

Ракети са паднали в натовската страна след всеобщите бомбардировки на Русия над украинските градове през вчерашния ден,при които бяха изстреляни над 100 ракети.

По информация на “Ройтерс ” гърмежът е станал в Пжеводов, село в Източна Полша, и епоразил силоз за зърно. Ракетата е паднала на 65 км в Полша.

Русия отхвърли изстреляни от нея ракети да са паднали в Полша, съобщи ТАСС, като се базира на съветското министерство на защитата. В изказване то назова информацията " умишлена провокация " за разпространение на подправени вести за Русия.

По данни на Киев съветската войска е обстрелвала Украйна с над 90 реактивни снаряда и крилати ракети във вторник.

„ Полша не разполага с безапелационни доказателства за това кой е изстрелял ракетата, която провокира детонация в село покрай границата с Украйна “, съобщи пред публицисти президентът на Полша Анджей Дуда, представен от организация Ройтерс.

Дуда добави, че Полша остава спокойна пред лицето на това, което той дефинира като " еднократен " случай. Президентът сподели, че е доста евентуално Полша да изиска съвещания по член 4 от контракта за НАТО.

Американски публични представители оповестиха, че по първични данни ракетата, блъснала Полша, е била изстреляна от украинските сили по приближаваща съветска ракета, съобщи Асошиейтед прес.

Съединените щати и техните сътрудници от НАТО проверяват гърмежа, при който починаха двама души в Полша, само че първичната информация сочи, че той може да не е породен от ракета, изстреляна от Русия, съобщи американският президент Джо Байдън на изключителна среща в Бали.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР