Няма смешна обич на тоя свят, има грешна обич, има

...
Няма смешна обич на тоя свят, има грешна обич, има
Коментари Харесай

100 години от рождението на Павел Вежинов

" Няма смешна любов на тоя свят, има неверна любов, има нещастна любов, има същинска или мислена и всяка от тях е едно от дребните чудеса на живота. "

На 9 ноември се означават 100 години от рождението на Павел Вежинов. Обичаният създател на " Нощем с белите коне ", " Един есенен ден по шосето, " Бариерата " и други, както и на романите за деца: " Следите остават " и " Произшествие на тихата улица ", които вечно ще останат безценен юношески спомен на няколко генерации.

Павел Вежинов работи с огромен обсег в българската кинематография като сценарист на едни от най-хубавите ни филми - " Бариерата ", " Следите остават ", " Зарево над Драва ", " Тримата от запаса ", " Специалист по всичко ", " Среднощна среща ", " На всеки километър ", " Нощем с белите коне " и " Произшествие на сляпата улица "

Книгите на Павел Вежинов съумяват да надживеят епохата и нейната обстановка, тъй като дребните драми на елементарните хора, техният морал и тихи алтернативи постоянно ще бъдат припознавани.

" Единственото избавление против неумолимостта на ориста е да се върви против нея. Така най-малко на човек му остава шансът на инцидентното разминаване. "
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР