Няма следа от изчезналия 12-годишен Алекс от Перник. Търсенето му

...
Няма следа от изчезналия 12-годишен Алекс от Перник. Търсенето му
Коментари Харесай

Обхождат с кучета района на Перник в търсене на Сашко, няма следи

Няма диря от изчезналия 12-годишен Алекс от Перник. Търсенето му продължава към този момент четвърти ден. И довечера тъмнината стартира да затруднява полицията и доброволците, които не стопират да търсят Алекс.

Планински спасители обходиха региона с шест кучета, само че няма следи.

Повече от 72 часа, 12-годишният Александър остава в неопределеност. Преглеждат се записите на охранителните камери в града. От полицията приканват информацията да се подава неотложно на телефон 112.



" Има сигнали от цяла България, има сигнали от хора, които мислят, че имат избрани качества, с цел да може да ни оказват помощ и те се пробват да ни насочат. Тези сигнали също се ревизират. Няма значение, кой подава сигнала - той ще се ревизира ", сподели Павел Млеканов, старши комисар, шеф на ОД Министерство на вътрешните работи Перник.

В акцията вземат участие и над 100 доброволци, някои от тях остават и през нощта.

Даниел Асенов взе участие в издирването през цялото време.

" Това ми е трети ден сега, в който съм деен в издирването на Сашко и съм към екипа от доброволци, които го търсят. Моето мнение, че на тези метеорологични условия, това време което мина без храна и вода, едва ли е оживяло това дете, където и да се намира ", сподели той.



Алпийският отряд и планинската избавителна работа са ревизирали над 2/3 от планината към Перник, където момчето може да е отишло. Казват, че са ревизирали 3/4 от пернишкия сектор на планината Голо Бърдо, където се предолага, че е Сашко.



" Нищо не можаха да заловен кучетата. Колегата не можаха да видят. Самият терен е доста неприятен, тъй като е доста гъст и кучетата не могат да минат, камо ли ние, тук-там сме лазили под шипки, с цел да минем до отсрещната страната. Претърсили сме дупки подверси да не е паднал от някоя канара ", сподели Радослав Наков, Планинската избавителна работа към БЧК.

" Преди към 5-6 години на Витоша, последната ни акция с дете с аутизъм, отново след 3 денонощия беше открито живо ", сподели Емил Нешев, шеф на Планинската избавителна работа към БЧК.

Водолази ревизираха и водоемите в града - без резултат до в този момент. Жандармерията и екипи от Столична община непрекъснато търсят детето. Проверяват се и шахти, затворени пространства, труднодостъпни места.

" Има ли и най-малката диря, може би ще дадат информация на полицията. Работим с термокамерата зад мен, обикаляме непрекъснато региона ", сподели Красимир Димитров, шеф, „ Аварийна помощ и предварителна защита " към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Бащата и други близки на детето са разпитани - те дават насоки за навиците на Сашко, които да насочат проверяващите за неговото местоположение.

" До момента не са събрани доказателства, които да сочат, че детето е жертва на закононарушение. Откривали са го и други хора и околните, само че това е било за малко. Не се е стигало до органите на полицията ", сподели Албена Стоилова, прокурор Окръжна прокуратура Перник.

Издирването на детето продължава и на следващия ден.

По тематиката работят: Йоана Миланова, Светозар Костадинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР