Няма символ, освен Васил Левски, който да обедини толкова българи

...
Няма символ, освен Васил Левски, който да обедини толкова българи
Коментари Харесай

Цвета Кирилова: Само Левски и хорото могат да смирят и обединят българите

Няма знак, с изключение на Васил Левски, който да сплоти толкоз българи на едно място. Може би той е националният воин, който съумява да смири експанзията на българина, да възвърне неговата религия и да се събере общността на едно място. Вторият знак, който съумява да сплоти българите, е хорото. Това съобщи ръководителят на Сдружение " Азбукари " Цвета Кирилова по време на четвъртото издание на самодейността „ Пробуждане с хоро ”.

Ако през днешния ден и вие сте взели участие в празничното събитие, може да изпратите фотоси и видеа във Facebook страницата на " По света и у нас ".

 © БГНЕС
„ Пробуждане с хоро ” има за цел да сплоти българите в страната и по света, с цел да покажем нашите обичаи и традиции, любовта към родината, уважението към знайните и незнайни герои, дали живота си за освобождението на България ”, сподели Кирилова и разгласи, че в самодейността тази година се включват над 16 страни по света.

„ Днес хора се играят в Англия, Аржентина, Белгия, Холандия, Съединените щати, Малта, Гърция, Сърбия - на всички места, където има българи. Освен това тази година е огромен растежът на обитаемоте места, които се включват в страната. Над 30 огромни града и над 60 дребни обитаеми места, посредством читалищата си се включиха в самодейността, която се организира за четвърти път ”, съобщи уредникът на всеобщите хора.

В рамките на самодейността се организират и два състезанието – за достоверна национална носия и домашно омесена пита и погача, а задачата е хората да се завърнат към корените и да преоткрият хубостта на фолклора, бита и културата.
 © БГНЕС     В доста градове 3 март стартира с В доста градове 3 март стартира с "Пробуждане с хоро "
В доста градове Националният празник на България стартира с българска национална музика и хора. Инициативата "Пробуждане с хоро " се организира за четвърта п...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР