„Няма сила, която да ни разруши, щом вярваме в България

...
„Няма сила, която да ни разруши, щом вярваме в България
Коментари Харесай

Враца чества Освобождението на България /снимки/

„ Няма мощ, която да ни унищожи, щом имаме вяра в България и нашите фантазии. Улисани от време на време в своите беди, забравяме, че мощност кипи в нашите души. Дори не постоянно да ни върви, вярата ни няма да ни изневери. Да помним, че ние не сме сами, тъй като любовта в България ще ни запази. Скъпи съграждани, дано не одобряваме свободата за даденост. Честит празник! Да живее България “ - сподели кметът Калин Каменов в словото си във връзка Националния празник – 3 март.
Началото на честването на Освобождението във Враца бе обещано с празнично шествие с 25-метров трикольор по централната градска част, носен от отличени възпитаници, спортисти, деца с национални носии и общественици.
С издигане на българското знаме стартира формалната гала по отбелязване на Националния празник, а възпитаничката на СУ „ Христо Ботев “ – Ивайла Каменова и артистът Цветана Горкиева извършиха патриотични стихове.
Благодарствен молебен и водосвет за здраве и благоденствие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията.
В знак на благодарност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на поета и бунтовник – Христо Ботев.
На тържествената гала участваха още: министърът на районното развиване и благоустройството – Петя Аврамова, регионалният шеф Малина Николова, ръководителят на Общински съвет – Нели Стоянова, общински съветници, заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, секретарят на локалната администрация – Нина Дакева, общественици, възпитаници, студенти и жители.
Програмата продължи с концерт на дует „ Пирин “, като под звуците на фолклорна музика, се извиха български хора, в които присъединяване взеха и клубовете за национални танци от града.
В програмата, по случай отбелязването на 3 март се включиха военнослужещи от Военно формирование 54 990, Врачанска Митрополия, средношколски разбъркан хор към СУ „ Отец Паисий “, Духов оркестър при читалище „ Развитие “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР