Няма шофьор, който да не негодува при вида на старите

...
Няма шофьор, който да не негодува при вида на старите
Коментари Харесай

Мобилно приложение приканва столичани dа сигнализират за изоставени стари коли

Няма водач, който да не недоволства при типа на старите трошки, заемаща оскъдните места за паркиране по столичните улици. И освен там – същото е ситуацията с всеки по-голям град в България. Само в столичния регион „ Оборище ” изоставените от притежателите остарели коли са надминават цифрата 100. И по този начин е от години.

По устав, в случай че видите на изоставения си автомобил стикер, подложен от контролните органи, с който ви предизвестяват да премахнете кората си, би трябвало да знаете, че имате разполагаем 3 месеца, с цел да го извършите. След този период може и да не намерете персоналната си благосъстоятелност на мястото, където я държите от години – ще я репатрират и чакайте санкция. Тя варира от 300 до 1000 лв. и зависи от това къде е зарязан автомобилът, дали не основава причина за злополука, дали не е в градинка, където са унищожени зелените площи и така нататък, прецизират от Столичния Инспекторат. Освен това, с цел да бъде вдигнат остарелият автомобил, би трябвало да не е минавал механически обзор 3 години. Както се вижда, условностите са много, тъй че старите брички ще продължат да задръстват улиците и паркинзите, а притежателите им ще продължат да се услушват докога ще им се разминава. Изходът е в понижаване на периода на тежката процедура за санкциониране и от Столичната община към този момент умуват за това.

Добър излаз от това състояние предлага новото мобилно приложение „ Гражданите ”, което оказва помощ за намиране на изоставени коли в София. Чрез него жителите могат да подават сигнали както за намиращи се на улицата безстопанствени коли, по този начин и за едрогабаритни боклуци, изхвърлени от недобросъвестни притежатели край контейрите. Старите мебели, вехтории, дивани, кресла нормално се доразпарчадисват от клошарите. Някои ги употребяват за отопление, като ги изгарят в домашните си печки на твърдо гориво, с което в допълнение замърсяват въздуха и естествената среда. Затова поддържащите приложението “Гражданите ” горещо приканват столичани да проявят будната си съвест, като алармират за видяните нередности.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР