Няма съмнение, че запознаването на обществото с проблемите на хората

...
Няма съмнение, че запознаването на обществото с проблемите на хората
Коментари Харесай

Антон Кутев поиска оставката на заместник-шефа на Народното събрание Емил Христов след скандала с протеста

Няма подозрение, че запознаването на обществото с проблемите на хората в неравностойно състояние е значим стадий от интеграцията на тези хора в нашето общество. Именно по тази причина парламентарната група на Българска социалистическа партия се отзова на поканата за среща с протестиращите, като провежда срещата по единствения верен метод - в постройката на Народното събрание. Това съобщи от парламентарната естрада депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев.

„ Доколкото поканени в постройката на Народното събрание бяха уредниците на митинга, разумно беше те да участват на срещата със знаците и логото на своя митинг, както и с, бих подчертал, изцяло справедливите си претенции. Те не правеха политическа пропаганда или комерсиална реклама, те стачкуваха против „ системата”, като твърдяха: „ Системата ни убива”, изясни той.

„ Те стачкуваха против убийствено ниските приходи на хората с увреждания, против неналичието на държавна поддръжка, неналичието на работа, неработещите институции, мизерията и безизходицата. Скъпи сътрудници, има доста хора, към които българското общество е незаслужено и грубо. Има доста хора, на които страната и политиците в България са задължени. Но хората с увреждания са сигурно най-онеправданите и измъчени от „ системата”, сподели още той.

„ Ужасната статистика демонстрира, че сериозна част от хората с увреждания няма да дочакат идващия парламент. За част от тях светът ще свърши преди да падне Бойко Борисов. Именно по тази причина, господа от болшинството, вие през днешния ден носите отговорността за техните болки и живот”, акцентира Кутев.

Той се обърна към ръководещите от ГЕРБ: „ Уважаеми сътрудници, вие не посмяхте дори да се появите там. Не ви хрумна, че диалогът може и да ви е противен, само че можеше пък да избави нечий живот. Ще изтъквам едната от организаторките на митинга в неин пост в обществените мрежи. Искам да подчертая, че Ина Маринова няма нищо общо с Българска социалистическа партия, само че споделя: „ Въпреки поканите към всички политически партии, единствено и само от Българска социалистическа партия се отзоваха “. Вие, господа и дами блестяхте с отсъствието си!”, съобщи той.

„ И като връх на всичко, не допуснахте представителите на митинга да влязат в постройката на Народното събрание! Защото на гърдите им имаше надпис, който припомня, че системата ги убива! Видя ви се възкисел надписът, някак дразнеше изтънченото ви депутатско небце. Да, в случай че се бяха съблекли, можеше да влязат. Ако страхопочитателно си траеха в ъгъла, без да припомнят за следствията от активността ви, можеше и кафе да пият, само че с тези нагли надписи, някак ви се видяха неприемливи. Недостойни се оказаха те за еснафския усет на депутата! И тук не става въпрос за защитата, която не ги пусна, тъй като защитата изпълняваше вашите заповеди. Лично ревизирах това. Аз извиках шефа на защитата, с цел да избегна напрежението”, изясни Кутев.

„ Основанието, на което протестиращите не бяха позволени до постройката на Народното събрание, беше член 19 от Правилата за вътрешния ред на Народното събрание, който гласи: „ Продажбата и разпространяването на артикули, печатни творби, рекламни и други осведомителни материали в постройките на Народното събрание са неразрешени “. Това цитира защитата! И какво общо има това с хората с увреждания? Лично потърсих ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Докато хората с увреждания чакаха на входа при защитата, персонално пробвах диалог с единствения разполагаем зам.-председател - господин Емил Христов. Единственото, което реализирах, беше благоразположен бащински взор, съпроводен с корав отказ”, добави той.

„ Обвиняваме ви в безсърдечие, тъй като през вчерашния ден не помръднахте от местата си, до момента в който не усетихте, че става скандал, а по-късно се размърдахте още веднъж единствено, с цел да запазите седалките си, незаети от други. Е, тук към този момент се включи и Борисов, разреван от страданията на майката на болното дете. И нещата станаха цинични!”, сподели Кутев.

„ Съжалявам, господин Христов, само че вчерашната преживелица не е инцидентна неточност, а политическо държание, което всяка година няколкократно изкарва разнообразни групи хора на митинг. Тук приказваме за метода, по който работи това ръководство! Вие сте единствено следващият му проводник”, съобщи Кутев.

„ Тази засегнатост не е неточност на защитата, а политическо държание, осъществено този път персонално от Вас. И няма по какъв начин да не сте схванал, тъй като колежката, която четеше текста си тук, три пъти прекъсва мрънкането си, с цел да ме гледа ядосано, тъй като ви скапвам комфорта. Тя ме чуваше, вие не! Затова въпросът за оставката ви, господин Христов е единственият отговор на политик, който носи отговорност за неуспеха в политиката на ГЕРБ! Ако не я подадете Вие, ще я желаеме ние!”, безапелационен беше той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР