Няма съмнение, че в България има чума по дребните преживни

...
Няма съмнение, че в България има чума по дребните преживни
Коментари Харесай

Европейски експерти потвърдиха наличието на чума в България

Няма подозрение, че в България има чума по дребните преживни животни, а ограниченията, които Българската организация по сигурност на храните е подхванала, са в сходство със законодателството на Европейски Съюз. Такова е заключението на експертната задача на Европейската комисия, която посети България тази седмица. Оценката още гласи, че работата на специалистите е била способена, а ограниченията - своевременни, оповестява организацията по храните.

Чумата по дребните преживни животни е рисково, бързо разпостраняващо се заболяване, а бързината на осъществяване на ограничения за евтаназия на животните в огнищата и контролиране на придвижването на хора, животни и артикули от тях е от значително значение. Всяко закъснение и/или дейности, които опълчват осъществяването им е причина за разпространяване и поява на нови огнища, предизвестяват европейските специалисти.

България е на фронтовата линия на Европейски Съюз и във връзка с запазване здравето на животните в страната и Европейски Съюз е основен състезател. Всички страни членки на Европейски Съюз са насочили взор в дейностите на страната ни и разчитат на ограниченията и осъществяването им с оглед за запазване здравето на животните и ограничение инфекцията, се показва в отчета, представен от организацията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Чумата по животните (35)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР