Няма съмнение, че това, което Доган е решил е Пеевски

...
Няма съмнение, че това, което Доган е решил е Пеевски
Коментари Харесай

Доган е поел курс към избирането на Пеевски за председател на ДПС

„ Няма подозрение, че това, което Доган е решил е Пеевски да бъде определен за ръководител. На въпроса за какво той се връща, отговорът е – с цел да го извърши! Това по никакъв начин не е елементарно, това не са 2 телефонни диалога, това е превъзмогване на купища съпротиви, голямо количество уточнения за какво би трябвало да се стигне до това, че етнически българин ще бъде началник на Движение за права и свободи, превъзмогване на предубеждения, и в случай че би трябвало силово почистване на пътя тук-там. Това е доста сложна интервенция “. Това сподели в ефира на БТВ радио социологът Андрей Райчев.

За аргументите за оставката на Мустафа Карадайъ и за какво е подадена след положителния резултат на изборите, Райчев разяснява:

„ Очевидно е, че това решение е взето доста по-рано и са чакали локалните избори, да не се наслагват 2 разнообразни политически събития. Никой политик не обича по едно и също време да текат 2 рецесии, тъй като могат да излязат от надзор. В дадения случай можем да назовем няколко чисто личностни неща и би трябвало да забележим неща, които стоят зад персоналните особености “.

„ Очевидно беше през последните 2 месеца, че господин Карадайъ в очите на управлението, и по-точно на Ахмед Доган губи спрямо господин Пеевски като ефикасен политик. Това са упреци, както се показва през днешния ден Валерия Велева в Епицентър - в надутост, във вождизъм и в неефективност. Тоест твърди се, че Пеевски е доста по-ефективен водач. Ако това беше просто промяна на един ръководител с различен, тъй като партията се ръководи от почетния ръководител естествено, Ахмед Доган, това щеше да е просто някаква промяна за усъвършенстване на играта на тима. Но никога не можем да сведем това до такова събитие, тъй като господин Пеевски е българин, а господин Карадайъ е български турчин. Това е доста огромно събитие за една партия, упреквана в етническа основа, и в действителност съдържаща някаква етническа основа. Това е партията на българските турци, въпреки че постоянно се е стремила да не бъде единствено такава, а да бъде отворена към българи, да е държала българи в управлението и така нататък, не приказвам български жители, а етнически българи “, продължава своя разбор Райчев.

„ Доган си търси правоприемник. Предишното му решение беше за Лютви Местан. По време на рецесията сред тях двамата, дори конфликта преди години, Местан се скри в турското посолство, и откакто изтече тази рецесия, Турция смени посланика. Тоест имаше една скрита картина, напълно ясно каква, която сочеше, че някакъв турски посланик се беше опитал да направи нещо в тази партия. Нищо сходно не виждаме в този момент, популярност Богу, само че в тази посока е. И още веднъж споделям – ходът е доста опасен, тъй като едно е допустимо ли е да те наложат за водач на партия, друго е допустимо ли е етнически българин да ръководи Движение за права и свободи, това е огромен въпрос, наподобява отговорът на Доган и самият Пеевски наподобява е " да ". Но несъмнено, бъдещето ще покаже. “, сподели още Андрей Райчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР