Няма съмнение, че НАТО се опитва усилено да ескалира войната

...
Няма съмнение, че НАТО се опитва усилено да ескалира войната
Коментари Харесай

The Saker: Осмисляне на ударите на НАТО срещу Русия

Няма подозрение, че НАТО се пробва интензивно да ескалира войната в Украйна. Точно преди края на годината имаше два удара с дронове против огромна база на военновъздушните сили в Енгелс. Атаките не бяха доста сполучливи, само че руснаци починаха, когато шрапнел удари камион с гориво, който експлодира. Важността на тази офанзива беше, че Енгелс се намира надълбоко в Русия.

След това имаше разнообразни дребни офанзиви против разнообразни съветски гранични постове и градове покрай съветската граница.

А в този момент това за един ден:

" Украински дрон удари енергиен обект в Русия – губернатор. "

и

" Десетки починали при украински удар по съветски войски – Москва ".

Нека първо да разгледаме второто заглавие. Първото нещо, което би трябвало да кажем, е, че това явно беше законна цел съгласно законите на войната: НАТО удари съветски боен личен състав и това е изцяло законна цел.

Въпреки това, в случай че погледнем малко по-дълбоко, разбираме, че офанзивата на HIMARS явно е била осъществена от западни „ доброволци/съветници “, т.е. чиновници на НАТО, които са свалили униформите си и са под прикритие. Все отново това е следващата директна офанзива на НАТО против съветски бойци.

[Странична лента: това е видът офанзива, в която HIMARS са доста положителни: прецизни удари против нежни цели. HIMARS има доста добър обсег и точност, само че техните бойни глави са прекомерно дребни, с цел да унищожат сполучливо по-трудни цели, като мостове или бункери. HIMARS, изключително подкрепени от цялостните качества на САЩ/НАТО C4ISR, в действителност съставляват сериозна опасност за всевъзможни „ меки “ цели, като в този случай дървени бараки]

Искам да отбележа, че единствено един неграмотен граждански може да чака НАТО в никакъв случай да не направи нищо, да не окаже опозиция, да не предприеме контрамерки, в никакъв случай да не успее или да удари руснаците, които са ранени. Истината във войната е, че врагът ще отвърне на пукотевица (поне в същинска война, а не в интервенция за битка с антибунтовническа интервенция против доста по-слаб по капацитета си противинки).

Но какво да кажем за останалите удари, изключително тези, ориентирани против съветска територия (както беше преди освобождението на украинските региони)?

Така че би трябвало да зададем главен въпрос: каква е задачата на тези удари?

Да стартираме с някои истини:

Първо, нито един от тези удари няма да промени действителния ход на тази война. Точно като израелските удари против Ливан или Сирия (последният през днешния ден умъртви двама сирийци и повреди съоръженията). Въпреки това, до момента в който израелските удари по Сирия са по „ психотерапевтични аргументи “ (обяснявал съм това МНОГО пъти в миналото), това не е казусът с ударите на НАТО, в това число „ незаявените “ против Енгелс.

Второ, след всеки един от тези удари доста хора ще се чудят какво ще направи Русия по въпроса. Прецедентът е офанзивата на Кримския мост, която даде мотив на Русия да изгаси светлините в Бандерастан.

И да, очевидно е било единствено предлог, защото такава огромна ударна акция не може да бъде бързо планувана и изпълнена за няколко часа/дни. Самоочевидната истина е, че руснаците са били изцяло подготвени да отприщят своите удари доста ПРЕДИ офанзивата на Кримския мост, само че че са били повече от щастливи да имат тази офанзива като предлог (за разлика от *причина*) за удар.

И в случай че се чудите, Русия към момента прави такива удари всекидневно, в това число удари, включващи стотици ракети! Тези следващи удари съвсем не се оповестяват в западните медии, тъй като 1) „ Зе “ забрани всевъзможни изображения/видео на резултатите от тези удари и 2) докладването на същинския им мащаб би подкопало формалния роман (включително този за Русия, която изчерпва амуниции).

Все отново НАТО не работи единствено с цел да покаже, че може да работи. Зад тези удари стои същинска военна цел. И не е „ просто “ да се предизвика Русия към някакъв отговор (не и с десетки и даже стотици съветски ракетни удари всеки ден, които към този момент се извършват).

Войната към този момент е в ход, руснаците към този момент се бият по доста дълга фронтова линия, съветските въздушно-космически сили към този момент нанасят удари по цели над цяла Украйна, тъй че какво има повече за провокиране/задействане?

Твърдя, че има единствено едно нещо, което руснаците към момента не са създали, и това е пълномащабната комбинирана интервенция, която съветският общоприет щаб явно приготвя. И защото това огромно нахлуване е съвсем несъмнено, че ще се случи, единственото нещо, което сходни удари на НАТО могат да повлияят, е времето на офанзивата. И защото няма метод тези удари на НАТО да забавят съветската атака, тяхната допустима единствена цел е да я създадат по-скоро.

Защо НАТО ще желае съветската атака по-рано, в сравнение с по-късно? Във всичките си други дейности англосаксонците са се опитвали да продължат тази война допустимо най-дълго, тъй че за какво биха желали да накарат руснаците да нападат по-рано, в сравнение с по-късно?

Защото съветският Генерален щаб изчаква всички „ патици да бъдат подредени “, преди да нападна. По този метод, пробвайки се да принуди руснаците да дадат преждевременна офанзива, НАТО напълно разумно се пробва да попречи на всички упоменати „ патици “ да бъдат „ подредени “. С други думи, НАТО се пробва да принуди съветския Генерален щаб, като усили натиска върху Кремъл „ най-сетне да предприеме дейности “.

Опитът да принудите врага си към преждевременна офанзива има съвършен боен смисъл (както и всяко изпитание да вземете самодейността и да наложите темпото си на врага си).

Тези старания са доста подкрепени от следните категории:

- Цивилни, които не схващат от война

- Инфантили, които се възмущават всякога, когато НАТО сполучливо удари съветски цели

- Западни (фалшиви) „ другари на Русия “, които мантрично повтарят, че „ Путин е слаб/иницитивен/наивен/попълнете за още избрания “

- Западни психо-операции, които желаят да разпространят FUD (страх, неустановеност и съмнения) измежду необятната съветска общност

Тези четири групи образуват много шумна навалица, която работи ТОЧНО както желаят англоционистите.

Колко ефикасни са тези старания на НАТО?

Тук би трябвало да споменем дълбоката културна разлика сред съветското общество и западното: множеството руснаци имат доста по-добро схващане за войната от хората на Запад. Това важи за цивилните по целия път, та чак до генералите. Има доста аргументи за това, само че единствено няколко:

- Много руснаци имат военно образование (основно или по-напреднало)

- Почти всеки руснак е изгубил членове на фамилията си по време на Втората международна война и затова знае какъв брой грозна е войната.

- Руската просвета, от книги до филми, е цялостна с военни истории, и то не от вида на Том Кланси, а същински.

- Войните в Чечня, Хърватия, Босна, Сърбия, Грузия, Сирия, Армения и доста други спорове „ образоваха “ съветското общество за мъчителните действителности на войната.

За разлика от халюцинациите на (фалшивите) „ другари на Русия “ на Запад, „ стрелковците “ и други разнородни „ всичкоезагубено “ в Русия имат доста малко привличане или доверие измежду съветската необятна общност. Просто казано – руснаците имат вяра на Суровикин (и Путин!) доста, доста, повече от тези истерични FUD-ъри, тъй като инстинктивно усещат, че това, което е належащо, не е яд, а централизация.

Заключение:

НАТО в действителност се пробва да принуди руснаците да влязат в „ графика на НАТО “ и да излязат от планувания им график. Допълнителен потребен непряк резултат от такива удари „ единствено за оптика “ е да се даде на идиаците в Конгреса аргументация да вложат още повече пари във Въоръжените сили на Съединени американски щати.

Що се отнася до принуждаването на Русия да нападна при неоптимални условия, това няма да се случи. Нито Путин, нито Шойгу, нито Герасимов или Суровикин са видовете, които ще отговорят на нервността с дейности „ единствено за оптика “ (просто вижте лицата им, имам поради!). Това важи и за целия Генерален щаб.

Напълно съм склонен с тези, които, сходно на полковник Дъглас Макгрегър, афишират огромна комбинирана атака тази пролет, само че това ще се случи, когато Путин реши, а не когато НАТО го изиска.

В момента съветската месомелачка нанася такива загуби на Украйна, че в действителност няма смисъл руснаците да я стопират. Но рано или късно даже това в последна сметка ще докара до намаляващи пределни облаги и до тогава съветските сили (има три от тях към Украйна) ще бъдат изцяло подготвени, подготвени, оборудвани и подготвени да нападат.

Голямото незнайно (за нас, руснаците евентуално към този момент знаят) е какво ще направи НАТО, когато тази атака се случи. Можете да бъдете сигурни, че „ най-хубавите “ мозъци (относително казано) в Съединени американски щати работят върху следната задача: по какъв начин да провокират континентална война без непосредствено и публично присъединяване на Съединените щати?

Нямам отговор на това, вашето съмнение е толкоз положително, колкото и моето:-)

Някакви догатки?

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР