Няма съмнение, че Карлос Алкарас е специално явление в света

...
Няма съмнение, че Карлос Алкарас е специално явление в света
Коментари Харесай

Бивш треньор на Серина: Алкарас ще е най-великият играч за всички времена

Няма подозрение, че Карлос Алкарас е особено събитие в света на тениса и го потвърди при започване на месеца, когато се трансформира в най-младия първенец на Мастърса в Маями. 18-годишният състезател е към този момент номер 11 в света и постоянно побеждава най-големите имена в спорта, а душeвността му наподобява непоклатима. Освен това младежът разполага с физика, на която всеки топ спортист би могъл да завиди и е изпреварил неведнъж всичко свои връстници по темповете си на развиване. Всъщност само Рафаел Надал може да се съпоставя с младока по триумфи на толкоз ранна възраст, до момента в който Новак Джокович и Роджър Федерер дори не са били в топ 100 на този стадий от кариерите си.

Рик Мачи пък е един от мнозината експерти, които не крият възхищението си от качествата на Карлитос. Легандарният треньор е един от основните отговорници за блестящите кариери на сестрите Уилямс, които му се доверяват дотам, че за пръв път разрешава на някого да изземе управителната роля от ръцете на татко им и точно Мачи е виновен за достигането им до върха в международната класация. Сега американецът се е отдал на работа в едноименната си академия, само че продължава да след изкъсо протичащото се в спорта и изрази своето удивление от Алкарас по следния метод:

" Виждал съм доста играчи с огромен капацитет да идват и бързо да си отиват. Спомням си добре Федерер, Джокович и Надал в ранните им интервали, единствено че в никакъв случай не съм следил толкоз специфичен състезател, колкото е Карлос през целия си живот. Той има всичко належащо да е на върха, а даже и повече от това. Движението му по-корта е същинска полуда. Никой не го прави по-добре от него. Алкарас е спортист от най-висока проба.

Карлос има доста сходни черти с Рафа в психически аспект. Той има нужното самообладание, но най-вече одобрявам неговата увереност. Абсолютен казус е 18-годишен играч да минава толкоз бързо от отбрана в офанзива. Способността му да форсира топката е невероятна. Вярвам, че това хлапе ще е най-великият състезател за всички времена. Играта му е доста зряла и просто е роден за велики каузи. Карлос обича тениса с цялото си сърце, като съзнанието му е отворено само за играта. Говорим за гений, който е уникален - приключи хвалебствията си Мачи.

Източник: GoTennis.Ru

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР