Няма съмнение, че има транспорт на муниции към Украйна. Това

...
Няма съмнение, че има транспорт на муниции към Украйна. Това
Коментари Харесай

Журналист: България може да направи много повече за Украйна и да измени хода на войната

Няма подозрение, че има превоз на боеприпаси към Украйна. Това стана ясно откакто украински самолети започнаха да циркулират до Бургас и София. България е решила да изнася разглобени елементи за муниции, тъй че цялостен патрон да не се изнася. Това съобщи журналистът Христо Грозев в студиото на Нова телевизия.

По думите му България може да направи доста повече и да промени хода на войната. Сглобяването на частите в Чехия в действителност оскъпява доставката на оръжие за Украйна.

“Ние разследвахме гърмежите в Българя и Чехия. Русия загуби огромна част от своето скрито наличие и опция да взривява муниции. В момента всеки руснак, който пътува в чужбина, е обвинен ”, сподели той.

Припомняме, че Чехия упрекна Русия за взривяването на склад с муниции във Врбетице през октомври 2014 година. Според чешките медии атентатът против склада е бил осъществен, с цел да се предотврати договорка, в която е взел участие българският търговец на оръжие Емилиян Гебрев. През 2015 година гърмежи имаше и в държавното дружество „ Вазовски машиностроителни фабрики “, по-известно като ВМЗ „ Сопот “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР