Няма съмнение, че дървесината е важна суровина за нас, която

...
Няма съмнение, че дървесината е важна суровина за нас, която
Коментари Харесай

Нито едно-единствено дърво в Норвегия вече няма да се сече

Няма подозрение, че дървесината е значима суровина за нас, която се употребява в хиляди артикули от всекидневието ни. За страдание, високите темпове на произвеждане и индустриализация значат,
че горите по целия свят са застрашени от изсичане, предизвестява Bright Side. С темповете, с които се движим, тропическите гори ще изчезнат изцяло за 100 години, показва медията.

Но не и в Норвегия.

Скандинавската страна стана първата страна, която забрани напълно изсичането на дървета. Парламентът на страната даде обещание да обезпечи снабдяването на нужните дървесни материали за бита и промишлеността без това да е обвързвано със сеч на дървета. Това е част от огромната нова тактика на страната за по-устойчиво развиване и запазване на природата. Политиците обявиха готовността си да намерят метод да заместят съществени артикули като палмовото масло, соята, говеждото месо и дървесината с аналози, които съвсем не въздействат на екосистемата.

Политическите партии в страната реализираха и съглашение за възбраната на продажбите на коли, задвижвани с бензин и дизел в страната, която би трябвало да влезе в действие от 2025 година Към момента Норвегия към този момент е страната с най-голям % продажби на нови електрически коли в целия свят (24 процента), което прави цялостния отвод от бензинови и дизелови мотори по-логична и лесна стъпка.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР