Няма съмнение, че Chanel е една от най-известните и обичани

...
Няма съмнение, че Chanel е една от най-известните и обичани
Коментари Харесай

11 неща, които не знаехте за Chanel

Няма подозрение, че Chanel е една от най-известните и обичани фешън марки в света. Няма жена, която да не е мечтала да има от прелестните тоалети или аксесоари, които марката предлага. Както всяка велика история, по този начин и тази на Chanel има своите пикантни и забавни обстоятелства, случили се по пътя към международната популярност и величието.

Естествено, по-голямата част от триумфа на компанията се дължи на великия разум и креативност на създателката Коко Шанел, само че даже този гении има и друга страна.

Ето някои забавни обстоятелства за Chanel, свързани с историята на компанията и продуктите.

1. Chanel No5 е най-продаваният парфюм в света.

2. Chanel е първата марка, която основава толкоз сполучлив цвят лак за нокти, че за него има лист с чакащи. Това е цветът 483-Vendetta.

3. Коко Шанел основава костюмите за дами. Дизайнерката постоянно е считана за фешън бунтовник. Освен обстоятелството, че постанова модата на панталоните при дамите, които дотогава носели единствено поли и рокли, тя е избрана и за създателка на женските костюми.

4. Коко Шанел основава и дребната черна рокля. През 1926 година списание Vogue разгласява фотография на черна рокля от последната сбирка на Chanel, наречена “Фордът на Chanel ” с отпратка към американските коли. Тази година се счита за рождената на това, което през днешния ден назоваваме дребна черна рокля.

5. Първият бутик на Chanel в действителност не е бил за облекла. Въпреки че светът свързва името на Chanel с дрехи, то марката е почнала активността си, създавайки други фешън детайли. Пред 1910 година е открит първият бутик на Chanel, продаващ дизайнерски шапки. Първият бутик, предлагащ облекла и други аксесоари, е открит чак през 1915 година

6. Репутацията на Коко Шанел в Париж се градяла на шапките й. Всяко момиче с родословие и място в обществото трябвало да има най-малко една шапка Chanel.

7. Четири от петте бутика на Chanel в Париж затвaрят порти през 1945 година поради Втората международна война.

8. Обувките в два цвята, които Chanel основава, карат стъпалата да наподобяват по-малки, а краката по-дълги.

9. Чантата 2.55 е кръстена на датата, на която е пусната за продажба.

10. Същата чанта става все по-скъпа с всяка минала година.

11. Коко Шанел в никакъв случай не е била едноличен притежател на марката.

Инфо: https://www.iwoman.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР