Няма руска нация, а руският език е диалект на украинския,

...
Няма руска нация, а руският език е диалект на украинския,
Коментари Харесай

Латвийски депутат: Руският език е диалект на украинския. Зах...

Няма съветска нация, а съветският език е акцент на украинския, който татаро-монголите са се опитвали да приказват. Това написа депутатът от латвийския парламент Александър Кирщейнс в Twitter, а изказването му отекна мощно в Руската федерация, предизвиквайки плевел отзив измежду съветските пропагандисти и елементарните консуматори. Реакция имаше и от говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова. А съветското издание " РИА Новости " дефинира изявлението на латвийския парламентарист като.
Няма такава съветска нация. Самият съветски език се е появил като акцент, когато монголо-татарите са се опитвали да приказват на украински ", написа Кирщейнс, представен от Actualno.
     
 

 фейсбук
   
Под поста му един от потребителите в обществената мрежа даже е добавил като коментар следното конкретизиране: " Руският език е комбинация от български и украински. Защото угро-фините са учили молебствия на български. Останалите думи пък към този момент са минали (към днешна Русия - бел.ред.) от територията на Рус т.е. от територията на Украйна. А и те изначало са изповядвали несторианството, а не ортодоксалното християнство. "

 фейсбук
       
Говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова очевидно бе толкоз жегната от думите на латвийския политик, че напълно се не помни и назова Кирщейнс " нацистки урод "  . Тя не откри различен мотив с изключение на да го попита " А американска нация има ли? "
   
 фейсбук
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР