Няма риск за увеличението на пенсиите от 1 юли 2024

...
Няма риск за увеличението на пенсиите от 1 юли 2024
Коментари Харесай

Има ли риск за увеличението на пенсиите от 1 юли

Няма риск за нарастването на пенсиите от 1 юли 2024 година Сумата за погашение на великденски добавки не може да сътвори риск за системата на Националния застрахователен институт (НОИ). Това увери служебният министър на труда и обществената политика Ивайло Иванов в отговор на журналистически въпрос след края на гала по предаване на властта и встъпването му в служба на поста министър.

Церемонията се състоя в Министерство на труда и обществената политика. Ивайло Иванов одобри поста на министър от Иванка Шалапатова. Иванов акцентира, че най-важна в тези условия е приемствеността. 
 
На въпрос дали се основава риск за нарастването на пенсиите от 1 юли поради обстоятелството, че парите за великденски добавки за пръв път ще се вземат от бюджета на ДОО, както е записано в предлагането за погашение на великденски добавки на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, Иванов разяснява, че няма риск.

Национален осигурителен институт: Добавките към пенсиите за Великден са обществено подкрепяне

„ Няма риск за нарастването на пенсиите от 1 юли 2024 година Те са заложени в бюджета на Държавното публично обезпечаване. Вие знаете, че този бюджет беше признат. Нека да забележим какво ще одобри Народното събрание за погашение на великденски добавки, какви великденски добавки и от къде ще се вземат парите “, уточни Иванов.
 
 istock istock
Според Иванов сумата, за която се приказва за великденски добавки, е към 40-50 млн. лева и тя не може да сътвори риск за системата, която обслужва 24 милиарда лева Това не може да е риск за системата, разяснява служебният министър. Предвидено е великденската добавка да е в размер на 75 лева за пенсионерите, които са под линията на беднотия.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР