Няма риск за спиране на сезона в Серия А, заяви

...
Няма риск за спиране на сезона в Серия А, заяви
Коментари Харесай

Няма риск за спиране на Серия А, увери спортният министър на Италия

Няма риск за прекъсване на сезона в Серия А, съобщи спортният министър на Италия Винченцо Спадафора във връзка неявяването на Наполи за дербито с Ювентус.

Неаполитанците имат двама заболели от ковид и не пътуваха за Торино след възбрана от локалните здравни управляващи, които решиха, че съществува риск за разпространяване на вируса. От своя страна Серия А отхвърли да отсрочи мача, базирайки се на здравния протокол, който бе утвърден от държавното управление и футболните управници.
" Не съществува риск да спрем шампионата. Всички би трябвало да следват прецизно разпоредбите, записани в протокола. Ако обстановката със заболелите се утежни, държавното управление е готово да направи промени ", сподели Спадафора след среща с президента на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина.

Самият Гравина също е оптимист, че няма да се стигне до преустановяване на калчото.

" Ако всички съблюдаваме наложените противоепидемични ограничения и здравния протокол, мисля, че няма да има причина за прекъсване на шампионата и мачовете ще се играят в безвредна конюнктура ", сподели Гравина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР