Няма риск за пенсиите, никой няма да остави пенсионерите без

...
Няма риск за пенсиите, никой няма да остави пенсионерите без
Коментари Харесай

Шефът на НОИ разкри има ли риск за пенсиите

Няма риск за пенсиите, никой няма да остави пенсионерите без пенсии, съобщи пред публицисти шефът на Националния застрахователен институт (НОИ) Ивайло Иванов в отговор на въпрос дали има риск за изплащането на пенсиите, в случай че до 10 юни депутатите не съумеят да одобряват нов закон за държавния бюджет.

Това, което е значимо, е да бъде признат удължителен закон или нов бюджет, с цел да се подсигурява нарастването на пенсиите с 12%, разяснява той.

По мотив днешната предупредителната стачка на чиновници на Национален осигурителен институт в страната, Иванов сподели, че от два месеца тече непрекъснат разговор с двата синдиката – Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) и Конфедерацията на труда (КТ) „ Подкрепа “. По думите му желаното 30-процентно нарастване на заплатите не може да стане без приемането на нов бюджет за 2023 година Иванов означи и упованията за съставяне на постоянно държавно управление.

Колегите несъмнено имат съображение да претендират за по-високи хонорари, само че това е развой, който минава през много комплицирана бюджетна процедура, добави също той, представен от Българска телеграфна агенция.

Бюджетът на Държавното публично обезпечаване се образува от вноските на обезпечените лица и със средства от държавния бюджет за дофинансиране на системата, само че тези средства не могат да бъдат употребявани за работни заплати и за каквито и да е други разноски, разясни Иванов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР