Няма риск за курса лев-евро. Опасно е такива неща да

...
Няма риск за курса лев-евро. Опасно е такива неща да
Коментари Харесай

Икономисти обясниха има ли риск за фискалната стабилност на страната ни

Няма риск за курса лев-евро. Опасно е такива неща да се приказват обществено. Когато финансовият министър излезе и каже, че даже теоретично има риск, основава терзание. Това съобщи икономистът Георги Вулджев във връзка изявлението на служебния министър Росица Велкова от през вчерашния ден.

„ Няма заплаха за валутният курс и ръб ”, счита икономистът Георги Ангелов. „ Има задоволително евро за всички, няма дефицит. Финансовият министър би трябвало да знае доста неща. Без бюджет не знаем какво става. Караме месец за месец. ”

Владимир Сиркаров, икономист, съобщи: „ Обрисувани са много катастрофични опасности. За мен е значимо тази полемика да се води, тъй като политическият популизъм избуява и партиите приказват за повече и повече разходи. ”

Левон Хампарцумян, финансист, разяснява: „ Рискове постоянно има. Този отчет ми причина на дърварски избирателен документ. Думата „ банкрут ” не се употребява в такива документи. Отново идват продавачите на боязън. ”

Ангелов съобщи: „ Вижте какъв брой е неуместно – помпаме свръхпечалбите и след това си ги желаеме назад. ”

Според Сиркаров посредством налога свръхпечалба това да се вкарат играчите под общ знаменател е рисково.

„ Бюджетът е за това да ти даде предсказуем небосвод. За една хубава бизнес среда това е ключът. Ние обаче демонстрираме по всевъзможен метод с последните служебни държавни управления, че има бюджет – няма бюджет, само че има 30-годишен енергиен проект. Е по какъв начин стана това? ”, попита Хампарцумян.
„ Законите на стопанската система никой не може да ги смени. Необоснованото повдигане на приходите подвига инфлацията. Не е значимо какъв брой ти е пенсията или какъв брой е минималната заплата, а какъв брой може да си купиш с тези пари. Няма по какъв начин да не катастрофираме. ”, сподели още той.

 „ Огромното нещо, което се направи, бяха тези пет милиарда за обезщетения за тока за бизнеса. Това е големият масраф. Според мен е обикновено да се върнат тези пари от тези, които не е имало съображение да вземат. Рафинерия с пет милиарда облага да им плащаме тока – неуместно е ”, счита Ангелов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР