Няма риск за доставките на петрол, не трябва да се

...
Няма риск за доставките на петрол, не трябва да се
Коментари Харесай

Според Петков няма риск за доставките на петрол в България

Няма риск за доставките на нефт, не би трябвало да се провокира суматоха. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков по време на присъединяване си в днешния парламентарен блиц надзор. Той отговори на въпрос от народния представител от „ ИТН “ Виктория Василева, която изиска от него информация за това от кое място би могла страната ни да получи различни доставки на гориво, в случай че Русия реши да приключи доставките.

Проведохме доста срещи с компанията „ Лукойл “, в това число и през вчерашния ден, с цел да сме сигурни, че те имат различна доставка на недопечен нефт, който не е съветски. Едновременно с това те подсигуряват до този миг, че имат и „ проект Б “, в случай че се спре подаването на съветски нефт “, увери Кирил Петков.

По неговите думи сега танкерите се разтоварват регулярно и няма нарушени доставки. " Засега нещата наподобяват под надзор и ние сме в ежедневна връзка това да продължи по този начин ".

Петков сподели, че министърът на енергетиката договаря и доставката на разнообразни количества газ през Гърция, с цел да се подсигурява енергийната сигурност на страната ни. „ Ако се наложи, следим и опцията за ограничение и дерогация за експорта на електричество при екстремални обстановки “, сподели още министър председателят от парламентарната естрада.

Припомняме, че сега Съединени американски щати и Европейската комисия разискват единни дейности против Русия, с цел да забранят вноса на съветски нефт. Вчера министър председателят Петков съобщи пред Reuters, че България ще желае изключение от сходно ограничаване, защото повече от 60% от доставките за България са от Русия.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР