Няма риск за доставките на петрол, не трябва да се

...
Няма риск за доставките на петрол, не трябва да се
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма риск за доставките на петрол

Няма риск за доставките на нефт, не би трябвало да се провокира суматоха. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков по време на присъединяване си в днешния парламентарен блиц надзор. Петков отговори на въпрос от народния представител от Има Такъв Народ Виктория Василева, която изиска от него информация за това от кое място би могла страната ни да получи различни доставки на гориво, в случай че Русия реши да приключи доставките.

" Проведохме доста срещи с компанията " Лукойл ", в това число и през вчерашния ден, с цел да сме сигурни, че те имат различна доставка на недопечен нефт, който не е съветски. Едновременно с това те подсигуряват до този миг, че имат и " проект Б ", в случай че се спре подаването на съветски нефт. До този миг танкерите се разтоварват, няма нарушени доставки. Засега нещата наподобяват под надзор и ние сме в ежедневна връзка това да продължи по този начин ", увери Кирил Петков.

Той уточни, че министърът на енергетиката договаря и доставката на разнообразни количества газ през Гърция, с цел да се подсигурява енергийната сигурност на страната ни. " Ако се наложи, следим и опцията за ограничение и дерогация за експорта на електричество при екстремални обстановки ", сподели още министър председателят от парламентарната естрада.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР