Няма риск от затваряне на детски градини в Пловдив заради

...
Няма риск от затваряне на детски градини в Пловдив заради
Коментари Харесай

Няма риск от затваряне на детски градини в Пловдив заради високите цени на тока

Няма риск от затваряне на детски градини в Пловдив поради високите цени на тока. Това заяви за Plovdiv24.bg , зам.- кмет по обучение. Действително разноските са се повишили приблизително с към 100-110 % от тези преди година, призна Стоянов.

Две - три от детските градини са дали индикация през януари, че са затруднени и имат проблем, само че е имало буферни останки и общината ще им помогне. Така че, няма вид, при който да се затварят градини, увери. Системата има задоволително запас за справяне с това.  

Освен това, по думите на Стоянов, 95% от постройките на детски градини и учебни заведения в общината не се отопляват на ток. 

Чака се и актуализация на държавния бюджет, където нарастването на горивата и тока да бъде планувано. " Така че, не е ужасно, работи се самостоятелно, където се постанова ще се заплати от общината “, сподели още зам.- кметът на Пловдив.  

Училищата са напълно на делегиран от страната бюджет, там МОН ще вземе отношение, в случай че се постанова, разясни още.

Вчера стана ясно, че в ЦДГ " Мирослава " в Пловдив фактурата е много висока. Директорът Радка Гъркова е споделила, че сумата възлиза на 3000 лв., а предната е била за 1100 лева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР