Няма риск гражданите на щата Вашингтон да бъдат заразени с

...
Няма риск гражданите на щата Вашингтон да бъдат заразени с
Коментари Харесай

Губернаторът на щат Вашингтон: Няма нужда от паника, рискът е нисък

Няма риск жителите на щата Вашингтон да бъдат инфектирани с новия вирус, появил се в Китай. Това съобщи губернаторът на щата Джей Инсли.

Вчера беше регистриран първия случай на мистериозния вирус в Съединени американски щати, точно в щата Вашингтон. А Световната здравна организация свика незабавна среща, с цел да реши дали да бъде оповестено изключително състояние.
Си Ен Ен: Първи случай на мистериозния китайски вирус в Съединени американски щати Според източник на медията той е регистриран в щата Вашингтон
Към момента има доказани над 470 случая на болестта, която е тръгнала от незаконен скотски пазар в град Ухан.

Вирусът се популяризира и в други китайски провинции, като излезе отвън границите и доближи до Тайланд и Южна Корея.

17 души починаха.

Инсли съобщи, че все още инфектираният жител е под наблюдаване и се третира. Освен това е направен обстоен разбор и има проект за предварителна защита.
Турция конфигурира термокамери на летищата против новия ковид Мярката е превантивна, в южната ни съседка към момента няма регистрирани случаи на вируса
„ Разбираме, че хората може да са разтревожени за нещо такова, човешко е и най-вероятно е здравословно държание. Искам да кажа, че без да се двоумя бих извел фамилията си на открито. Рискът е невисок “, акцентира губернаторът.

На същата позиция са от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC). От там обясниха, че пет летища в Съединени американски щати одобряват полети от Ухан. Експертите увериха, че се приготвят стъпки, които да оказват помощ за следенето и наблюдението на инфектирани жители.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР