Няма риск да се презастрои Пирин. Това каза в интервю

...
Няма риск да се презастрои Пирин. Това каза в интервю
Коментари Харесай

Цените за почивка трябва да се повишат малко, смята Ангелкова

Няма риск да се презастрои Пирин. Това сподели в изявление за bTV министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите ѝ  48% от естествения парк, за които природозащитниците имат подозрения, че ще бъдат застроени, представляват площта на три огромни града.

„ Промяната за проекта на ръководство дава опция за създаване единствено на спортно-технически уреди ”, безапелационна е тя. По думите ѝ това не значи, че там незабавно ще се появи нов въжен превоз.

„ Трябва да има капиталово желание, което да мине оценка за влияние на околната среда. В закона е направено доста, с цел да бъде предпазена природата ”, добави Ангелкова.

„ За мен е значимо да се развиват всички зимни курорти. Имаме доста работа, която касае развиването на зимния туризъм. Независимо от неналичието на инфраструктура, ние продължаваме да бележим растежи в зимния туризъм ”, добави тя.

Според Ангелкова лятната отмора може да бъде по-скъпа, само че това зависи от сектора. " В България 100% от бранша е частен, само че считам, че е добре да се покачат малко цените ”, разяснява Ангелкова.

По думите ѝ България продължава да бъде на едно от първите места по евтина отмора през лятото.

На въпрос дали дружно с вицепремиера Валери Симеонов ще ревизират летните курорти, Ангелкова разяснява, че от време на време имат друго мнение по дадени тематики, само че това е обикновено.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР