Няма решение с чий мандат ще бъде съставено правителството при

...
Няма решение с чий мандат ще бъде съставено правителството при
Коментари Харесай

Христо Иванов: Няма решение с чий мандат ще бъде съставено правителството при ротацията


Няма решение с чий мандат ще бъде формирано държавното управление при ротацията на премиера през март. Това заяви пред БНР съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов. 

Кабинетът, чийто министър председател е Николай Денков, беше излъчен с мандата на втората политическа мощ - ПП- Демократична България. На 6-и март следва постът да заеме Мария Габриел като представител на ГЕРБ-СДС. 

Преговорите сред двете политически сили по този въпрос още не са почнали, изясни Христо Иванов:

" Докато не договорим всички подлежащи на договаряния параметри, не приказваме през медиите и не вършим обществени анонси. Има едни параметри, които бяха контрактувани, с цел да се случи ротацията. Те са обществено известни. Все още няма структуриран развой на диалози и мисля, че е рационално едвам когато минем през подобен развой и имаме цялостна сделка, едвам тогава да споделяме обществено. Защото това е виновната позиция. Всичко останало са медийни димки, искри, фойерверки и прочие ".

Още не са приключили и диалозите по съглашението за назначението в контролните и регулаторни органи. Не е обсъждан и въпросът за промяна на министри, увери Иванов: 

" Същото мога да кажа и по тази тематика. Всякакви анонси по обособени министерства, обособени персонажи, преди да има цялостна пакетна сделка, просто не са виновни. Нито е почнал структуриране развой, на който въобще да можем да стъпим ".

Преди ден в изявление пред БНР Лена Бориславова от Политическа партия позволи, че е допустимо да има промяна на министри. 

Анонс за това даде и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. При визитата си в Бургас на 2 януари той удостовери, че ще има смяна в състава на държавното управление с министър председател Мария Габриел, само че решението за това кой ще резервира поста си ще бъде взето след анализ  на постигнатото от обособените министри. 

Според контрактуваното сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС дружно с ротацията на премиера ще бъде осъществена промяна и на ръководителя на Народно събрание. Очаква се Никола Минчев да поеме поста от Росен Желязков. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР