Няма регистрирани нарушения на обществени ред и не са допуснати

...
Няма регистрирани нарушения на обществени ред и не са допуснати
Коментари Харесай

Студентският празник мина без нарушения

Няма регистрирани нарушавания на публични ред и не са позволени съществени произшествия на територията на страната по време на студентския празник, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

За гарантиране на реда и сигурността на студентския празник са били ангажирани 422 полицейски екипа на територията на цялата страна, както и 28 чиновници на " Специализираните полицейски сили ". В празничната вечер е било обезпечено полицейско наличие в регионите към питейни и увеселителни заведения, както и в курортните комплекси, където празнуващите са били над 30 000.

В областите Пловдив, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Варна, Бургас са били обезпечени и спомагателни екипи. За защитата на публичния ред на територията на столицата подпомагане на служителите на реда и кварталните са оказали два екипа на " Специализираните полицейски сили ".

Служители от отделите на " Пътна полиция " в страната са подпомагали придвижването и няма тежки пътнотранспортни катастрофи в нощта на студентския празник, осведомят от Министерство на вътрешните работи.

За гарантиране на спокойното прекосяване на празника представители на ОДМВР и Столична дирекция на вътрешните работи са имали срещи със притежатели и шефове на увеселителни и питейни заведения, на които са били дадени рекомендации за нараснала зоркост и навременно подаване на информация.

В съгласуваност с органите на локалното самоуправление и локалната администрация са били планувани и взаимни ограничения за застраховане на сигурността на празнуващите.

Пожарникари са посетили 725 от местата - в планинските и морските курорти, и в огромните регионални центрове, и са направили инспекции за съблюдаване на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР