Няма разследване, а има проверка. Не съм запознат за кого

...
Няма разследване, а има проверка. Не съм запознат за кого
Коментари Харесай

Гешев с коментар за проверката срещу бивш министър на МВР

Няма следствие, а има инспекция. Не съм осведомен за кого става въпрос. Така основният прокурор Иван Гешев разяснява информацията от страна на СГП, че се прави инспекция със подозрение за осъществени финансови закононарушения от страна на сегашен народен представител и някогашен вътрешен министър.

По неофициална информация става дума за Бойко Рашков. Самият Рашков още през вчерашния ден уточни, че няма информация по случая и заплаши да съди прокуратурата.

Не знам на какво равнище е следствието за Барселона, само че към оня миг чакахме отговор от Кипър. Не можем да отговаряме поради забавянето на другите страни, сподели основният прокурор.

Той акцентира, че според  Конституционния съд поради правилото на разделяне на управляващите не е задължен да се явява на тези предложения, само че от почитание към националното заседание и народните представители го прави.

" Надявам, че през днешния ден ще има ползотворна полемика, в хода на която да обсъдим значимите да хората, за народа въпроси, като взрива на проведената престъпност, казуса с мигрантския напън, телефонните измами, това, че пияни и дрогирани водачи убиват български деца по пътищата ", добави Гешев.

" Надявам се полемиката, с изключение на ползотворна, да е на равнището на връзката сред обособените управляващи - законодателна и правосъдна, и в името на българската държавност или най-малко това, което е останало от нея. В противоположен случай, както се е случвало при предходни предложения, ще дадем още веднъж неприятен образец за българските жители ", сподели още основният прокурор. 

На журналистически въпрос какво знае за развиването на проблема Nexo Гешев сподели, че което му е, че делото е формирано от месец септември и дейностите са планувани в края на декември месец. Подробности не са му известни, защото не е наблюдаващ прокурор по делото. 

В кръга на шегата основният прокурор предложи народните представители да трансформират Наказателно-процесуален кодекс и Закона за правосъдната власт в посока, че когато се проверява определени лица, които имат избрана дейност с търговски сдружения, наложително да се ревизират кои са техните политически другари и кого спонсорират  и по-късно проверяващите прокурори да се свържат с тези политици и да изискат позволение за съответна дата за осъществяване на правосъдните деяние по следствието.

" Не ми е обвързване да познавам 200-300 или 400 000 инспекции на година ", сподели той.

" Няма по какъв начин българската прокуратура да бъде упреквана за това, че работи  с интернационалните си сътрудници. Чух надали не изказвания за някаква целеустременост. Не виждам каква целеустременост може да има в действията на осем американски прокурори  и на други служби. Ние просто си вършим работата ", посочи Гешев.

Относно случая " Гебрев " основният прокурор акцентира, че това, което му е знае се, че към отговорност са привлечени 9 съветски жители, най-вероятно свързани с съветските служби за сигурност, които са оповестени за търсене посредством Интерпол. 

Гешев разяснява и случая с гърмежите, като сподели пред публицистите, че връзката му с чешките сътрудници е доста добра и цялата нужна връзка е разменена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР